На кордоні з Польщею відновлює роботу ще один пункт пропуску
На кордоні з Польщею відновлює роботу ще один пункт пропуску

На кордоні з Польщею відновлює роботу ще один пункт пропуску

Від 6 липня Польща зі свого боку відновить роботу автомобільного пункту пропуску "Будомеж – Грушів". Проїхати зможуть автівки, вага яких не перевищує 3,5 т.

Про це повідомили в пресслужбі МВС Польщі.

Автомобільний пункт пропуску можна буде перетнути цілодобово автомобілям вагою до 3,5 тонн.

"Люб’язно інформуємо, що польська сторона від 06 липня від 00.00 год. польського часу відновлює можливість перетину кордону на польській частині автомобільного пункту пропуску Будомеж – Грушів", - йдеться у повідомленні польського уряду.

Наразі на українсько-польському кордоні діють чотири автомобільні пункти пропуску. Це, зокрема:

  • "Дорогуськ-Ягодин"
  • "Корчова-Краковець"
  • "Гребенне – Рава-Руська"
  • "Медика-Шегині".

Зазначимо, що від 3 липня Польща відновила для громадян України 14-денну самоізоляцію, яку скасували лише 1липня.

Водночас від карантину звільнено учнів, студентів різних форм навчання, слухачів ВНЗ післядипломної освіти, а також аспірантів. На кордоні їм потрібно буде надати документи, що підтвердять факт навчання. Також без обов'язкової самоізоляції до Польщі можуть приїхати вчені, які проводять там наукову чи дослідницьку роботу. 

Відео Польща знову запровадила карантин для українців

Від сьогодні, 3 липня, Польща знову вводить карантинні обмеження для українців, заявили в тамтешньому МВС. Тільки позавчора там оголосили про скасування двотижневої обсервації, однак виявилося - лише для окремих категорій. Заробітчан та туристів послаблення стосуватися не будуть. Без двотижневого карантину поляки прийматимуть лише студентів, науковців, дипломатів із сім'ями та працівників міжнародних організацій.

Нагадаємо, ЄС ухвалив список країн, для яких відкриваються кордони Шенгенської зони від 1 липня. До переліку увійшли 14 країн, серед них України немає.  

Источник материала
Поделиться сюжетом