Понад 20 ударів ножем заради наживи: чоловікам, які убили пенсіонера, присудили довічне ув'язнення
Понад 20 ударів ножем заради наживи: чоловікам, які убили пенсіонера, присудили довічне ув'язнення

Понад 20 ударів ножем заради наживи: чоловікам, які убили пенсіонера, присудили довічне ув'язнення

Суд засудив до довічного позбавлення волі двох чоловіків, які восени 2017 року проникнули у будинок подружжя пенсіонерів, щоб пограбувати їх, та убили господаря. Після вбивства нападники погрожували пенсіонерці, щоб та показала, де у будинку знаходяться гроші.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

"Орджонікідзевський районний суд м. Харкова 30 червня 2020 року визнав винними двох чоловіків у розбійному нападі, вбивстві літнього пенсіонера. Обох засуджено до довічного позбавлення волі із конфіскацією всього майна, яке є їх власністю", - йдеться у повідомленні.

Восени 2017 року у районі Основ’янського озера у м. Харкові двоє чоловіків незаконно проникнули до домоволодіння та напали на подружжя пенсіонерів з метою заволодіння їхнім майном. Так, один з нападників завдав господарю 22 ножових поранення, від яких чоловік помер.

"Злочинці, після скоєння вбивства пенсіонера, зв’язали руки жінки та, погрожуючи спричиненням їй тілесних ушкоджень ножем та вбивства, вимагали повідомити їм місцеперебування грошей та цінностей в будинку. Не маючи змоги чинити опір, потерпіла повідомила чоловікам, де зберігаються гроші та ювелірні вироби, після чого зловмисники незаконно заволоділи майном потерпілих на загальну суму понад 40 тис. грн", - повідомляють у пресслужбі.

Під час судового слідства підсудні не визнали свою вину та не розкаялись у скоєному. Рішення суду першої інстанції набере законної сили після спливу строків на апеляційне оскарження, додають у прокуратурі.

Нагадаємо, 28 червня у Дніпропетровській області поліцейські затримали трьох іноземців за розбійний напад на родину пенсіонерів. Встановлена їхня причетність до скоєння близько десятка розбійних нападів на території Дніпропетровської, Кіровоградської та інших областей. 

Источник материала
Поделиться сюжетом