Вилучення військового майна: міністр оборони назвав дії слідчих підривом бойової готовності
Вилучення військового майна: міністр оборони назвав дії слідчих підривом бойової готовності

Вилучення військового майна: міністр оборони назвав дії слідчих підривом бойової готовності

Таран заявив, що такі дії створюють можливості для витоку секретної інформації.
Оцінку тому, що відбулось, мають надати відповідні правоохоронні органи, заявив Таран / ДБР

Міністр оборони Андрій Таран назвав вилучення слідчими надвисокочастотних приладів у військових частинах протиповітряної оборони підривом їх бойової готовності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

«На теперішній час та інформація, яку я маю, дозволяє мені зробити наступні висновки: неузгодженість дій співробітників воєнної контррозвідки та інших зацікавлених структур призвели до підриву бойової готовності частин протиповітряної оборони, створення можливості витоку інформації, яка відноситься до грифованої (таємної – УНІАН)», - заявив Таран.

За словами міністра, оцінку тому, що відбулось, мають надати відповідні правоохоронні органи.

«Стосовно дій ДБР, Міністерство оборони не надає їм правову оцінку. На теперішній час юридичними фахівцями Міноборони розглядається питання щодо можливості звернення до відповідних структур. Міноборони не здійснює досудового слідства. Єдине, що ми можемо – це провести службове розслідування. Стосовно туди, куди інформація (з систем ППО – УНІАН) пішла, а не могла піти – це питання до СБУ», - наголосив голова Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, 2 липня командування Повітряних сил Збройних сил України заявило, що слідчі Державного бюро розслідувань під час обшуків у військових частинах вилучають надвисокочастотні прилади, що може підірвати обороноздатність держави.

«Створений запас НВЧ-приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дозволяє швидко відновити їх боєздатність. Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави», - пояснили у командуванні.

Командування Повітряних сил закликало правоохоронні органи ухвалювати рішення, які б не суперечили національним інтересам держави, і додали, що «ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи».

Своєю чергою в Державному бюро розслідувань заявили, що буде проведено службове розслідування щодо законності дій слідчих ДБР під час обстеження військової техніки в частині Повітряних сил Збройних сил України під Києвом.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны