В Україні готують проект по закриттю шахт
В Україні готують проект по закриттю шахт

В Україні готують проект по закриттю шахт

В Україні готують пілотний проект по закриттю шахт в одному з міст, для цього використовують німецький досвід. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявила виконуюча обов'язки міністра енергетики Ольга Буславець.

За словами чиновниці, в Україні існує близько 65 міст, в яких шахта є єдиним підприємством, на якому можуть працювати люди. У таких містах, як правило, на кожну сім'ю є один чоловік, який працює на такій шахті і є годувальником.

"Ми повинні розуміти, яким чином нам необхідно цих людей захистити, дати можливість трансформуватися цим регіонам, щоб там була робота. У нас навіть сьогодні є домовленості з німецькою стороною. Був і дзвінок прем'єр-міністра канцлеру Німеччини Ангелі Меркель. Вони обговорювали це питання. І у мене були переговори з послом Німеччини в Україні щодо допомоги з проведення комплексної роботи в рамках пілотного проекту з досвідом Німеччини по закриттю шахт якого мономіста, який ми визначимо разом з ними по певним критеріям", - розповіла Ольга Буславец.

Вона зазначила, що цей проект буде реалізований для вирішення соціальних та екологічних питань, а також для забезпечення роботою людей. Чиновниця також заявила, що це буде позитивний досвід, який потім буде реалізований в інших містах.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader