Зроблю все, щоб ми були морською державою не в далеких спогадах минулого, – Зеленський
Зроблю все, щоб ми були морською державою не в далеких спогадах минулого, – Зеленський

Зроблю все, щоб ми були морською державою не в далеких спогадах минулого, – Зеленський

У день військово-морського флоту України Зеленський пообіцяв, що надалі ВМС нарощуватимуть свою міць і не дозволить порушувати безпеку на Чорному морі. Так, зокрема глава держави пообіцяв, що ВМС невдовзі будуть оснащені ракетними комплексами.

Зеленський зазначив, що роль українського військового флоту для обороноздатності нашої держави неможливо переоцінити. Фрагменти виступу глави держави у день ВМС наводить Офіс Президента.

Зеленський про безпеку у Чорному морі

Володимир Зеленський зазначив, що роль українського військового флоту для обороноздатності нашої держави неможливо переоцінити. Відповідно, Україна не дозволить знищити систему чорноморської безпеки, і регулярне нарощування мощі Військово-морських сил є державною метою.

Екіпажі корабельно-катерного складу та морської авіації, підрозділи морського напряму – ми нікому ніколи не дозволимо зруйнувати систему Чорноморської безпеки. І наша державна мета – системно нарощувати вашу міць,
– пообіцяв Зеленський.

За його словами, Україна має бути морською державою не у спогадах минулого, а в реальному сьогоденні та найближчому майбутньому. 

Я зроблю все, щоб український флот був взірцем потужності, сучасності та став справжньою гордістю України. Щоб ми були морською державою не в далеких спогадах минулого, а в реальному сьогоденні та найближчому майбутньому,
– наголосив президент.

День ВМС, вітання Зеленського
Зеленський анонсував, що ВМС нарощуватиме свою міць / Фото Офісу президента

Про оснащення ракетною зброєю

Українські Військово-Морські сили будут повністю оснащені ракетною зброєю, яка є головним фактором стримування.

Новому командувачу Військово-Морських сил, контр-адміралу Олексію Неїжпапі вже поставили завдання забезпечувати бойову готовність військового флоту та оснащення ВМС ракетною зброєю.

Президент повідомив, що наразі триває активна розбудова військово-морських баз та навчальних закладів, облаштування місць постійної дислокації бойових частин ВМС, розвиток об’єктів національного флоту, відновлення, модернізація та надходження нового озброєння та військової техніки.

Надважливими є державні випробовування українського ракетного комплексу "Нептун". Його прийняття на озброєння зробить нас ще сильнішим гравцем у акваторії Чорного й Азовського морів,
– анонсував Зеленський.

Також у наших найближчих планах – отримання катерів "Айленд" і "Марк VI" в межах військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки.

Візит Зеленського в Одесу: коротко

  • До Одеси президент із офіційним візитом на два дні приїхав 4 липня.
  • Зеленський побував на місці затонулого танкера Delfi. Президент обурився повільними темпами ліквідації наслідків аварії танкера і висловив претензії мерові Одеси Геннадію Труханову.
  • Окрім того, побував на відкритті стадіону в школі у місті Южне. 
  • У День ВМС України Зеленський привітав моряків і вручив державні нагороди. Президент виступав перед військовими моряками біля буксира "Яни Капу", який разом з іншими двома військовими кораблями 25 листопада 2018 р. російські силовики обстріляли і захопили у районі Керченської протоки. 
  • Почесні ордени "Золота зірка" з рук Зеленського отримали і родичі загиблих у пожежі в одеському коледжі. Рятувальник Сергій Шатохін і викладачка Ганна Бортюк стали Героями України.
Теги по теме
Владимир Зеленский Новости Украины Новости политики Офис Президента Черное море Вероника Климска
Источник материала
loader
loader