Генерал США назвав можливе місце нового удару Росії по Україні
Генерал США назвав можливе місце нового удару Росії по Україні

Генерал США назвав можливе місце нового удару Росії по Україні

Екскомандувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес заявив, що Кремль хоче розширити контроль над всім українським узбережжям. Тому удар можливий не лише зі сторони Херсона, а й Маріуполя.

Росія, ймовірно, вивчає, як далеко вона може зайти без належної реакції Заходу, розповів колишній командувач Збройними силами США Бен Ходжес в Європі в інтерв'ю "ТСН.Тиждень".

Новий удар РФ: де чекати

Думаю, зрештою Одеса, Маріуполь та Бердянськ також є у "меню" Кремля", 
– зазначив генерал.

За його словами, удар зі сторони Маріуполя можливий, "якщо він буде потрібен".

Коли можливе посилення агресії Росії

Наприкінці червня колишній командувач Збройними силами США в Європі попередив про можливий військовий удар РФ на півдні України у вересні під час навчань "Кавказ-2020".

Ходжес вважає, що тоді Росія спробує захопити дамбу в Херсоні, аби вирішити проблему з питною водою в Криму. Сигналом, на думку генерала, буде початок відновлення Північно-Кримського каналу.

Водночас  Ходжес сподівається, що його припущення не справдяться. Однак за будь-яких умов Збройні сили України мають бути в повній боєготовності.

Генерал також додав, що проблема води в Криму – це помилка Росії, проблема, яку окупанти самі собі створили.

Чутки щодо нової атаки Росії на Україну з Криму: деталі

  • Напад РФ у вересні 2020 під час навчань "Кавказ – 2020" прогнозують українська розвідка та деякі західні військові експерти.
  • 5 липня командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа не виключив, що російська армія спробує напасти на Херсонську область з окупованого Криму. За його словами, головною метою окупантів стане можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал.
  • Водночас генерал-лейтенант та екскомандувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес раніше казав, що після Херсона Росія може захопити й Одесу.
Теги по теме
Россия США Новости Украины Крым Одесса Война на Донбассе Оккупированные территории Украина – Россия Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader