Коронавірус: Чорногорія внесла Україну до "зеленого" списку країн
Коронавірус: Чорногорія внесла Україну до "зеленого" списку країн

Коронавірус: Чорногорія внесла Україну до "зеленого" списку країн

Чорногорія включила Україну до переліку країн "зеленої" зони.

Про це повідомляє Посольство України у Чорногорії.

"Інститут громадського здоров‘я Чорногорії включив Україну до «зеленого» списку країн, що означає відсутність вимоги тестування", - йдеться в повідомленні.

Раніше українці, охочі відвідати Чорногорію, мали надати документи про негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус.

Через нову хвилю захворюваності на COVID-19 у цій країні Національною координаційною радою Чорногорії на постійній основі ухвалюються рішення щодо обмежувальних заходів на території країни. Зараз вони стосуються обмеження часу роботи розважальних і закладів харчування, перевезення пасажирів в громадському транспорті, тощо.

У посольстві радять українцям пам’ятати про обов’язкове носіння масок в усіх закритих публічних приміщеннях і дотримання соціальної дистанції. У разі порушення цих правил турист загрожує штраф до двох тисяч євро.

Зазначимо, за рішенням Національної координаційної ради Чорногорії, будь-яка особа, яка прибуває в Чорногорію з території Сербії, навіть у разі транзиту, обов’язково має пройти 14 днів обсервації у карантинному закладі. Тож під час планування автомобільної подорожі, українцям слід використовувати маршрути через Хорватію та Угорщину з обов’язковим попереднім ознайомленням щодо правил транзиту цими країнами.

Як повідомлялося, для відвідування українськими туристами нині відкриті 23 країни. Зокрема це Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс та Республіка Корея.

Відео Чорногорія стала першою країною в Європі, яка подолала коронавірус

У США кількість смертей від коронавірусу впритул наблизилася до ста тисяч. Складна ситуація і в Бразилії. А в Європі – все стабільно. Зокрема, Чорногорія першою в Європі заявила, що більше не має хворих на коронавірус. Більше про коронавірус 

Чорногорія стала першою країною в Європі, яка подолала коронавірус
Источник материала
loader
loader