Постраждалі від пожеж у Луганської області отримають компенсації: Зеленський назвав суми
Постраждалі від пожеж у Луганської області отримають компенсації: Зеленський назвав суми

Постраждалі від пожеж у Луганської області отримають компенсації: Зеленський назвав суми

Постраждалі родині, чиї домівки зруйнувала лісова пожежа у Новоайдарському районі Луганської області, отримають по 300 гривень компенсації для придбання нового житла. Кожному потерпілому місцевому мешканцю також буде виділено ще по 20 тисяч гривень. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу 8 липня у Луганській області.

Як запевнив глава держави, родинам загиблих унаслідок масштабної пожежі буде окрема компенсація. Проте Зеленський не уточнив, яку саме суму виплатять таким сім'ям.

"Ми вирішили надати 300 тисяч гривень кожній родині, яка втратила дім, щоб можна було купити нове житло. Із цим також на адміністративному рівні ОДА допоможе. Ми проговоримо з урядом і виділимо кожній людині окремо ще по 20 тис. грн для підтримки в цій ситуації. Окрема сума буде виділена на загиблих", - сказав президент.

Крім того, Володимир Зеленський висловив переконання, що це не вся допомога і вона може зрости. Оскільки, з його слів, він знає ще не про всі проблеми.

"Думаю, люди нам розкажуть", - додав президент.

Зеленський нагадав, що полум'я повністю знищило 24 будівлі, 59 - зазнали серйозних пошкоджень. Питаннями переселення людей займається очільник Луганської ОДА.

До слова, нині до ліквідації пожежі залучені рятувальники та техніка з кількох областей України. На місці працюють Нацгвардійці та ЗСУ. Також направлено авіацію.

Пожежа у Луганській області

Нагадаємо, вогонь спалахнув 6 липня на території Борівського та Охтирського лісництв біля села Осколонівка. Площа займання тоді становила близько 50 га.

Вранці 7 липня пожежу було локалізовано, проте через поривчастий вітер та спеку відбулося поширення вогню на с. Смолянинове. За попередніми даними, внаслідок пожежі загинули п’ятеро людей.

Поліція наразі розглядає три основні версії виникнення масштабної пожежі у Луганській області: погодні умови, необережне поводження з вогнем та умисний підпал.

Відео Лісові пожежі у Луганській області: п’ятеро загиблих, знищено півтори сотні будівель

П’ятеро загиблих, майже три десятки людей у лікарнях. У Луганській області горять ліси. Полум`я охопило майже 90 гектарів. Вогонь підібрався до населених пунктів, вже відомо про півтори сотні знищених будівель. Зі Смолянинова, де ситуація найнапруженіша, - пряме включення.

Лісові пожежі у Луганській області: п’ятеро загиблих, знищено півтори сотні будівель
Источник материала
loader
loader