На Волині через сильні опади річки повиходили з берегів: затопило п'ять районів
На Волині через сильні опади річки повиходили з берегів: затопило п'ять районів

На Волині через сильні опади річки повиходили з берегів: затопило п'ять районів

Волинь оговтується від паводка: через рясні зливи з берегів повиходили річки.

Чи досі стоїть вода на пасовищах та городах і чи вдасться селянам врятувати цьогорічний врожай — у сюжеті ТСН.Ранок.

Любов Якусик показує врятоване порося. За її словами, після дощів сарай, де жила худоба, повністю затопило. Біля хати у воді і город, і садок.

Таке в селі Велика Глуша чи не в кожному господарстві. У воді і пасовища, і паї. "Майже кожне господарство зазнало збитків від цих проливних дощів", - каже бухгалтерка Великоглушівської сільської ради Галина Ганіч.

На Волині через аномальну кількість опадів затопило п'ять районів. Лише в червні опадів випало удвічі більше норми. Кілька річок повиходили з берегів та позатоплювали сільськогосподарські угіддя. За словами місцевих, востаннє так їх топило дванадцять років тому. Утім, навіть тоді стільки води у їхніх городах не було

Ще одна причина затоплень – це застаріла меліоративна система. Канали заросли: більшість з них не чистили десятки років. Хоча насосні станції працюють на повну, але впоратися із такою кількістю води вони не можуть. "Люди час від часу туди виносять сміття, завалюють канали. Тому вода через них практично не проходить", - наголошує начальник Любешівської експлуатаційної дільниці Віктор Крисько.

Селяни ти часом рахують збитки. Купувати їм доведеться геть усе – від картоплі до зернових. Натомість прогнози синоптиків невтішні: дощитиме тут до кінця місяця.

Источник материала
loader
loader