Суд вирішив не обирати запобіжний захід Петру Порошенку
Суд вирішив не обирати запобіжний захід Петру Порошенку

Суд вирішив не обирати запобіжний захід Петру Порошенку

Сьогодні, 8 липня, Печерський районний суд Києва вирішив залишити без розгляду клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу екс-президенту та чинному народному депутату Петру Порошенку через завершення досудового розслідування у його справі. Про це пише "Українська правда" з посиланням на рішення судді Сергія Вовка.

Як відомо, прокуратура просила обрати для Порошенка особисте зобов'язання, тобто обмежити в пересуванні та зобов'язати з'являтися за викликами. Суддя оголосив лише коротке рішення, в якому не зазначено мотивацію. Водночас під час засідання прокуратура сказала, що обирати запобіжний захід колишньому президенту вже неможливо.

Також повідомляється, що на засіданні суд допитав двох свідків - понятих, які були присутні під час вручення підозри Порошенку. Захист підозрюваного наполягав, що цього так і не сталося. Прокуратура заявила, що колишній глава держави відмовився від отримання документів.

Один зі свідків сказав, що Порошенко підозру не взяв, але і не відмовився. Водночас другий понятий зазначив, що екс-президент хотів взяти підозру, але потім відмовився нібито через відсутність необхідних документів.

У суді захист також звернув увагу на низку незначних помилок у документах прокуратури, які, на думку адвокатів, нібито в сукупності свідчать про фальсифікації.

Також захист хотів допитати слідчого Державного бюро розслідувань щодо тиску керівництва органу на своїх підлеглих. Адвокати стверджували, що слідчий був готовий давати свідчення.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 липня, в Печерському районному суді обирали міру запобіжного заходу для колишнього президента і нинішнього депутата Верховної Ради Петра Порошенка у справі про можливі порушення під час призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Сергія Семочка.

За версією слідства, Порошенко у 2018 році нібито шляхом видання явно злочинного наказу схилив колишнього главу СЗР Єгора Божка до призначення Семочка його першим заступником. Прокурори трактують це як перевищення влади і службових повноважень.

Теги по теме
Петр Порошенко
Источник материала
loader
loader