Мінкульт просить уряд дозволити працювати закладам культури до 23:00
Мінкульт просить уряд дозволити працювати закладам культури до 23:00

Мінкульт просить уряд дозволити працювати закладам культури до 23:00

Міністерство культури просить уряд дозволити працювати закладам культури до 23:00. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він переконує, що закладам культури необхідне більше часу, адже зазвичай сеанси тривають по дві-три години з 19:00.

"Поки ми розсаджуємо глядачів в шаховому порядку і обмежуємо їх графік до 22-ї, хтось влаштовує бенкети під час карантину. І такі нічні безлади — особисті дивіденди для місцевої влади. Потрібен єдиний орган нагляду та контролю. Для культурників ним має стати Уряд. Інакше нормального планування відновлення своєї діяльності, а отже і економічного стану, для закладів культури не відбудеться", - написав Олександр Ткаченко

Він додав, що робота нічних клубів повинна бути заборонена після 22:00, адже у цих приміщенням спостерігають "тотальне недотримання соціальної дистанції, маскового режиму та дезінфекції". 

При цьому Мінкульт просить дозволити візит іноземців на запрошення закладів культури без проходження обсервації.

"Давайте відверто, гастролерів-діячів культури одиниці/десятки, а отже вони точно не становлять загрозу для самої ситуації. Однак, для галузі ця зміна надзвичайно важлива", - сказав Олександр Ткаченко.

Мінкульт просить аби уряд дозволив працювати кінотеатрам при заповненості 50%.

Нагадаємо, 1 липня уряд знову посилив карантин у Києві. В столиці обмежили роботу закладів громадського харчування до 22:00.

Теги по теме
Карантин
Источник материала
loader
loader