У США кількість випадків зараження коронавірусом перевалила за три мільйони
У США кількість випадків зараження коронавірусом перевалила за три мільйони

У США кількість випадків зараження коронавірусом перевалила за три мільйони

У ніч проти четверга, 9 липня, у США кількість випадків зараження новим типом коронавірусу COVID-19 сягнула 3 016 515.

Про це повідомляють CNBC із посиланням на дані університету Джона Гопкінса.

Зазначається, що від ускладнень коронавірусу в країні померли щонайменше 131 666 інфікованих. Цей показник складає 24 відсотки всіх смертей від нового вірусу у світі.

США залишаються найбільш постраждалою від пандемії COVID-19 країною світу, яка складає 25 відсотків усіх підтверджених випадків зараження. За Штатами слідують Бразилія, Індія та Росія.  

Цього тижня американський президент Дональд Трамп заявив, що, на його думку, держава перебуває "у хорошій ситуації" із COVID-19, тоді як головний експерт уряду США з інфекційних захворювань Ентоні Фочі попередив, що країна "все ще по коліна в першій хвилі".

Колишній віцепрезидент Джо Байден, ймовірний висуванець від демократичної партії на пост президента США, заявив, що, хоча багато країн стримували поширення COVID-19 або й ліквідували його, Трамп "не зміг взяти на себе відповідальність і продемонструвати лідерство".

Раніше американський президент зазначав, що "вакцина скоро буде винайдена", а "вірус просто зникне". 

Відео Коронавірус у світі: США виходять з ВООЗ, низка країн повідомляє про нові спалахи хвороби

Сполучені Штати виходять із Всесвітньої організації охорони здоров’я. Дональд Трамп анонсував вихід іще три місяці тому, тепер це рішення офіційне. Кількість випадків коронавірусу в світі тим часом наближається до 12 мільйонів і низка країн повідомляє про нові спалахи хвороби. Утім, повернення до карантину місцями обертається масовими протестами і вуличними заворушеннями. Детальніше – у сюжеті. Більше про коронавірус

Коронавірус у світі: США виходять з ВООЗ, низка країн повідомляє про нові спалахи хвороби
Источник материала
loader
loader