Невідомі підкинули труну та поховальні вінки до селища, де живе ексголова Нацбанку Смолій
Невідомі підкинули труну та поховальні вінки до селища, де живе ексголова Нацбанку Смолій

Невідомі підкинули труну та поховальні вінки до селища, де живе ексголова Нацбанку Смолій

Увечері середи, 8 серпня, на в'їзді до селища, де мешкає колишній голова Національного банку України Яків Смолій, який минулого тижня звільнився нібито через "політичний тиск", невідомі залишили труну та поховальні вінки. 

Про це Яків Смолій повідомив на своїй сторінці у Twitter.

"Українське надвечір‘я. Без коментарів", - підписав світлину ексочільник НБУ.

08.07.2020

Українське надвечір‘я.
Без коментарів.

Once upon an evening in Ukraine.
No comments. pic.twitter.com/kFTWxFWNGL

— Yakiv Smolii (@YSmolii) July 8, 2020

Інцидент прокоментували також у команді Національного банку.

"Це мирна "акція" (читай - спектакль з поганим сценарієм) проти політики, посадовців та експосадовців… бінго! - Національного банку України, - написали працівники центробанку. - Маємо лиш одне питання: коли труни та вінки з’являться під стінами НБУ та під будинком в.о. голови Катерини Рожкової? Завтра зранку? Чи вже з понеділка?"

Водночас в Нацбанку припустили, що мета "акції" полягає в "залякуванні" наступного головного банкіра країни: "Щоб навпаки був слухняним та не робив кроків, які не подобаються замовникам цього "екшену".

Надвечір маємо конкурс – вгадай тему спектаклю по реквізиту. Участь беруть десять з плюсом похоронних вінків, труни,...

Опубліковано Національний банк України Середа, 8 липня 2020 р.

Нагадаємо, 1 липня голова правління Національного банку України Яків Смолій написав заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск". А вже 3 липня Верховна Рада проголосувала за його відставку. 

Смолій розповів подробиці того, як на нього чинили політичний тиск. За його словами, все почалося восени 2019 року, коли Нацбанк опинився у корупційному скандалі, який, на його думку, "замовили". А після початку пандемії коронавірусу до цього ще додалися вимоги до НБУ зменшити облікову ставку.

Згодом команда Національного банку закликала припинити здійснювати політичний тиск на їхню роботу не на словах, а діями. Невдовзі після відставки голови НБУ Якова Смолія працівники центробанку повідомили про погрози від деяких народних депутатів, а також про "замовні" слідчі комісії, створені для "розправи з непокірними". 

Відео Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді

Нацбанк без голови. Верховна Рада зібралась на позачергове засідання, щоби звільнити голову Національного банку Якова Смолія. Він сам вирішив піти і пояснив це систематичним політичним тиском. Що має на увазі Смолій і чи знайшли йому заміну - у сюжеті.  

Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader