Канада заборонила ввезення цуценят з України після скандалу зі смертю тварин у літаку
Канада заборонила ввезення цуценят з України після скандалу зі смертю тварин у літаку

Канада заборонила ввезення цуценят з України після скандалу зі смертю тварин у літаку

Канадське урядове агентство вирішило заборонити імпорт цуценят з України для продажу. Вплинув на таке рішення прецедент із рейсом МАУ, на борту якого загинули 38 тварин.

Після розслідування Канадського агентства з інспекції продовольства (CFIA) комісія вирішила скасувати дозволи на ввезення всіх комерційних цуценят у віці до 8 місяців з України. Про це повідомили у прес-службі канадського уряду.

Починаючи з 6 липня 2020 року, урядове агентство, що займається охороною продуктів, рослинництва і тваринництва, більше не буде видавати нові дозволи. Стосуватиметься це собак у віці до 8 місяців, які з України везтимуть у Канаду.

Конкретного терміну, до коли діятиме заборона немає: усе залежатиме від того, чи покажуть українські транспортні компанії дотримання усіх вимог.

Рішення засноване на результатах розслідування можливого недотримання імпортних вимог, зокрема проблем з добробутом тварин. Ці дії будуть залишатися в силі до тих пір, поки CFIA не переконається в тому, що умови імпорту та міжнародні транспортні стандарти існують і що тварини будуть безпечно перевозитися,
– зазначили у пресслужбі уряду Канади.

Смерть цуценят на рейсі МАУ до Канади: найголовніше

  • Рейс МАУ (PS 1241) 13 червня вилетів з аеропорту "Бориспіль" і прилетів в Канаду. За офіційною інформацією поліції Київщини, це був пасажирський рейс – на борту, окрім членів екіпажу, перебували 92 особи.
  • Літак перевозив понад три тонни вантажу. Зокрема, на рейсі було 559 собак та 89 котів у 337 клітках (за даними МАУ). При цьому, як з’ясувалося пізніше, багатьох тварин перевозили по двоє в дуже тісних клітках, яких було лише близько 300.
  • За даними канадських чиновників, принаймні 38 цуценят в результаті загинули, десятки інших цуциків після перельоту страждали від зневоднення, блювотиння та слабкості.
  • Авіакомпанія МАУ розпочала службове розслідування, а також відсторонила від роботи директора з вантажних перевезень.
  • У компанії наголосили, що досі причину загибелі тварин не встановили. Крім службового розслідування, за власним бажанням компанія наклала заборону на перевезення тварин літаками B767 з 19 червня 2020 року.
  • МАУ запевняє, що вантажний салон літака Boeing 767, де перебували тварини, вентилюється, там також регулюється температура. Там закликали не маніпулювати інформацією щодо цього.
Теги по теме
Новости Украины Скандал Канада авиация МАУ Вероника Климска
Источник материала
loader
loader