У Мінфіні вважають, що Україна виходить із кризи
У Мінфіні вважають, що Україна виходить із кризи

У Мінфіні вважають, що Україна виходить із кризи

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що країна пройшла критичну стадію економічної кризи, і вийшла на відновлення.

Про це він розповів в інтерв'ю "Сегодня" опублікованому 8 липня.

Марченко каже, що цифри реєстрації нових ФОПів вийшли на докризовий рівень. А споживання електроенергії в останні дві декади свідчить про відновлення промислового виробництва. 

"Є підстави вважати, що Україна виходить із кризи. Важкими місяцями були квітень і травень. У червні вже запустилися економічні процеси", - переконаний він і вважає, що економіка не впаде сильніше.

За словами міністра, падіння ВВП на 4,8% - це реальний показник, адже ринки експортної продукції збереглися.

"Цьому є кілька пояснень. Україна не сильно інтегрована в найбільш постраждалі економічні ланцюжки світової економіки. Ринки нашої експортної продукції збереглися. Ідеться про зернові і харчові продукти. Падіння цін на руду і метал – не таке сильне, як на нафту і газ. Тому для України, з точки зору зовнішніх позицій, ситуація не настільки вразлива, як для інших країн", - додав він.

Марченко також розповів, що є сигнали відновлення економіки США, європейських економік, відновлення виробництва. Йдуть замовлення на постачання продукції металургії. Зберігся попит на продукцію хімпрому, лікарські засоби. А на харчові продукти і зернові попит був завжди. 

Зазначимо:

  • Міжнародний валютний фонд попередив, що Україна може не швидко оговтатися від економічного спаду, викликаного коронавірусом. Відновлення економіки може затягнутися до 2024 року.
  • У Нацбанку вважають, що через коронавірусну кризу ВВП України у 2020 році знизиться на 6-7%. Однак у наступних роках зростання відновиться.

Відео Єврокомісія презентувала план порятунку економіки після коронакризи

Єврокомісія презентувала план порятунку європейської економіки після коронакризи. На столі в єврочиновників уже ціла низка пропозицій - від п’ятисот мільярдів, що пропонували Франція та Німеччина, до двох трильйонів, які хотів направити на економіку Європейський парламент. Чи вдалося Брюсселю знайти порозуміння між усіма 27 країнами - дивіться у сюжеті кореспондента "Радіо Свобода" Григорія Жигалова.  

Єврокомісія презентувала план порятунку економіки після коронакризи
Источник материала
loader
loader