Бив дружину та дитину: стали відомі нові подробиці про винуватця смертельної ДТП під Києвом
Бив дружину та дитину: стали відомі нові подробиці про винуватця смертельної ДТП під Києвом

Бив дружину та дитину: стали відомі нові подробиці про винуватця смертельної ДТП під Києвом

Водій "Мерседеса", який, за словами очевидців, влаштував смертельну ДТП під Києвом, раніше був неодноразово судимий. Серед правопорушень, вчинених 39-річним Антоном Желепою – побиття власної дружини та дитини. Про це повідомляє "Українська правда".

"Дані судового реєстру свідчать, що чоловік є уродженцем міста Фокіно, Росії (раніше як закрите селище мало назву Шкотово-17). Він є громадянином України. Станом на липень 2019 року був одружений, мав трьох неповнолітніх дітей. З 2017 року має статус фізичної особи-підприємця із видом діяльності "збирання безпечних відходів". Зареєстрований у Дарницькому районі Києва", - пише видання.

За відкритими офіційними даними можна встановити 3 кримінальні судимості чоловіка. 

"У кінці 2007 року Желепа був засуджений у Києві за погрози або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Йому призначили 4 роки в'язниці, але звільнили під умовне покарання терміном у 2 роки. Вирок у реєстрі не оприлюднений.  У 2010 році суд у Київській області присудив чоловікові 3,5 роки позбавлення волі за ДТП і відібрав у засудженого права водія на 3 роки. Вирок у реєстрі також не оприлюднений", - пише видання.

Крім того, у липні 2019 року Желепа отримав черговий вирок – за умисне легке тілесне ушкодження.  "Він побив чоловіка, разом із яким планував випити алкоголю і з яким познайомився за 15 хвилин до того. Причиною був "словесний конфлікт на побутовому ґрунті". Стоячи позаду жертви, Желепа завдав йому удар кулаком у голову, а коли той впав, став бити ногами по тулубу та голові. У суді чоловік свою провину визнав і "щиро розкаявся". За злочин він отримав штраф у 1700 гривень та 23,7 тисячі гривень компенсації потерпілому. Крім того, мав сплатити 1,8 тисячі гривень за експертизу", - йдеться у матеріалі.

Також у реєстрі містяться згадки про кілька адміністративних порушень людини на ім’я Антон Желепа. "Антон Желепа у 2016 році притягався до адмінвідповідальності за дрібне хуліганство: "поводився неадекватно, виражався нецензурною лайкою в присутності дітей, образливо чіплявся до громадян, розбив скло вхідних дверей в кіоск та погрожував кіоск спалити".

Дружина Желепи неодноразово заявляла на нього в поліцію через сварки і побиття. "Так, у жовтні 2018 року жінка поскаржилась на лайку та побиття її та дитини, яке чоловік нібито вчинив у стані сп’яніння… За кілька днів після тієї сварки жінка знову повідомила про психологічне насильство з боку Желепи у вигляді образ нецензурною лайкою. Він провину визнав і був зобов’язаний заплатити 170 гривень штрафу. На початку 2020 року сімейні розбірки знову стали причиною судового розгляду. Чоловік виражався нецензурною лайкою та вимагав у дружини гроші", - пише видання.

У судове засідання Желепа тоді не з’явився, будь-яких клопотань від себе не подав. На думку суду, його вина була підтверджена матеріалами справи. Однак "враховуючи обставини справи та особу правопорушника", суд визнав його порушення малозначним і вирішив звільнити Желепу від відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Нагадаємо, 12 липня на Столичному шосе, поблизу селища Козин, водій "Мерседеса" вилетів на зустрічну смугу, де врізався у "Хюндай". В автівці одразу загинули чоловік, жінка та їхня 8-річна донька. Згодом від травм помер і 10-річний хлопчик. За життя ще однієї дитини - 12-річного хлопчика - борються лікарі. 

ДТП у Козині
dtp.kiev.ua

У Антона Желепи, який перебував за кермом "Мерседеса",  виявили 1,37 проміле алкоголю. Автівка була оголошена у розшук за 20 хвилин після ДТП.

Сьогодні, 13 липня, Верховна Рада підтримала законопроєкт про посилення відповідальності водіїв за кермування у нетверезому стані та перевищення швидкості. Відповідний проєкт закону підтримали 282 нардепи

Источник материала
loader
loader