Неприйнятно втручатися у внутрішні справи України, – посольство про висловлювання Сербії
Неприйнятно втручатися у внутрішні справи України, – посольство про висловлювання Сербії

Неприйнятно втручатися у внутрішні справи України, – посольство про висловлювання Сербії

Мер сербського Вождоваца Александар Савіч, говорячи про протести у Сербії, негативно відгукнувся про "український сценарій". Посольство України заявило, що не втручається у внутрішні справи Сербії та назвало неприйнятними такі дії сербської сторони щодо України.

Відповідь України на закиди Сербії

Посольство України у Сербії ще раз офіційно заявляє, що Україна жодним чином не втручається у внутрішню політичну ситуацію в Республіці Сербія, йдеться у заяві оприлюдненій на сайті дипломатичного представництва.

Водночас посольство вважає неприйнятними спроби втручатись у внутрішні справи України, зокрема вдаватися до негативних публічних оцінок свідомого європейського вибору, зробленого українським народом,
– йдеться у повідомленні.

Дипломати зазначили, що це стосується будь-яких іноземних посадових осіб, зокрема й мера Вождоваца. Александар Савіч, говорячи про нинішні протести у Сербії, негативно відгукнувся про "український сценарій".

"Маємо честь нагадати Александару Ставічу, що те, що він зневажливо називає "українським сценарієм", було боротьбою українців за свої права проти корумпованого авторитарного уряду, – пояснили дипломати. Та додали, що це європейський вибір більшості українців, за який заплачено дорогу ціну.

У посольстві переконані, що оцінювати це можуть лише самі українці, а не іноземні політики.

Крім того, дипломати здивовані чути критику на адресу європейського вибору України від посадовця політичної сили, яка веде Сербію до ЄС.

Що раніше писали сербські ЗМІ

  • Сербію охопили масові антиурядові протести, які спершу були спричинені планами президента щодо повторного запровадження жорсткого карантину. Мітинги супроводжувалися сутичками з правоохоронцями.
  • Деякі сербські ЗМІ написали про участь в антиурядових протестах у Сербії "найманців із України".

Як відреагували дипломати

  • Посольство України в Сербії заперечило інформацію про причетність українців до мітингів.
  • А місцеві ЗМІ закликало не поширювати такої інформації.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Европа Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader