Суд подовжив арешт підозрюваній у вбивстві Шеремета Юлії Кузьменко
Суд подовжив арешт підозрюваній у вбивстві Шеремета Юлії Кузьменко

Суд подовжив арешт підозрюваній у вбивстві Шеремета Юлії Кузьменко

Печерський районний суд Києва подовжив запобіжний захід підозрюваній у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета хірургині Юлії Кузьменко.

Про це її адвокат Тарас Безпалий повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Передбачувано. Тримання під вартою до 13 вересня, - написав адвокат. - Відсутність мужності, кваліфікації, здорового глузду..."

Нагадаємо, Павла Шеремета вбили в центрі Києва 20 липня 2016 року. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет.

Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

12 грудня 2019 року Нацполіція заявила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. 

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів, а також Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Відео Колишні бранці Кремля вимагають звільнити фігурантів справи Шеремета

Звільнити фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета і розслідувати її без упереджень - до цього владу закликали колишні політв’язні Кремля Микола Карпюк та Володимир Балух. Звільнені з російського полону заявили, що на собі відчули усю несправедливість надуманих звинувачень, тому просять навести лад у цій кримінальній справі. Йдеться про долю нині підозрюваних військового та музиканта Андрія Антоненка, кардіолога Юлії Кузьменко та медсестри Яни Дугарь.

Колишні бранці Кремля вимагають звільнити фігурантів справи Шеремета
Источник материала
loader
loader