У Дніпропетровській області затримали зловмисників, які роками викрадали та катували людей
У Дніпропетровській області затримали зловмисників, які роками викрадали та катували людей

У Дніпропетровській області затримали зловмисників, які роками викрадали та катували людей

У Дніпропетровській області затримали учасників злочинного угрупування, яке протягом кількох років викрадало та катувало людей. Під час обшуків у злочинців виявили цілий арсенал зброї.

Про це сьогодні, 17 липня, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко, інформує пресслужба поліції.

За його словами, учасники організованої злочинної групи кілька років займалися розбійними нападами, збутом наркотиків, залякуванням та катуванням людей. Клименко додав, що до складу групи входило щонайменше 10 осіб віком від 22 до 45 років. Всі вони раніше судимі за вчинення аналогічних злочинів, а один із затриманих знаходився в міжнародному розшуку.

"Ми встановили їх причетність до скоєння низки злочинів на території Дніпропетровської області, зокрема пов’язаними із викраденням людей, катуванням, вимаганням. Наразі ми проводимо в них обшуки і вже виявили та вилучили цілий арсенал. Там понад 30 одиниць різноманітної зброї, гранати, міни, тротилові шашки та майже п'ять тисяч набоїв різного калібру",  - розповів Клименко.

Наразі поліції вдалося затримати п’ятьох учасників членів угруповання, а також лідера групи - 45-річного місцевого жителя із "багатою кримінальною історією", зазначив голова Нацполіції. 

"Усім затриманим членам групи вже повідомлено про підозру за двома статтями кримінального кодексу України: катування, незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Трьом із них суд вже обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, ще двом запобіжні заходи будуть обиратися сьогодні - слідство також клопоче про тримання під вартою", - зауважив Клименко.

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі. 

Водночас у СБУ повідомили, що у Дніпрі злочинне угруповання тримало у страху підприємців і тероризувало мешканців кількох регіонів. Правоохоронці задокументували факти вимагання з громадян сотень тисяч американських доларів.

"Фігуранти під штучними приводами систематично "вибивали" гроші з представників комерційних структур, зокрема малого бізнесу. У разі несплати "данини" зловмисники застосовували до потерпілих психологічний тиск і погрожували насильством та фізичною розправою. Також бандити здійснювали розбійні напади та інші тяжкі злочини, які загрожували життю і здоров’ю людей", - повідомили у пресцентрі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що учасники групи вимагали від підприємця ІТ-сфери передати у власність фігурантів розроблене ним програмне забезпечення. За відмову це зробити зловмисники почали вимагати з потерпілого додатково 180 тисяч доларів США.

"Також задокументовано факти вимагання щомісячної данини від власника станції технічного обслуговування автомобілів та представника тенісного клубу. Після сплати грошей зловмисники "гарантували" не втручатись у підприємницьку діяльність потерпілих та не загрожувати особистій безпеці", - зауважили у пресцентрі.

У Дніпрі СБУ затримала учасників організованого злочинного угруповання

Ось так у Дніпрі співробітники спецпідрозділу СБУ затримували учасників банди, яка тероризувала декілька регіонів. На її «рахунку»: рекет, збирання «данини» з підприємців, залякування та інші тяжкі злочини. Спіймали зловмисників «на гарячому». Черговою жертвою став IT-підприємець, з якого вимагали 180 тис. доларів в обмін на «спокійне життя». Лідеру банди та її активним учасникам оголошено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Також триває слідство для притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання. Деталі справи дивіться на відео. ➡️ bit.ly/2WqOEJh

Опубліковано Служба безпеки України Пʼятниця, 17 липня 2020 р.

Нагадаємо, у Києві звільнили викраденого бізнесмена Сергія Ткаченка і затримали п'ятьох викрадачів, які його катували. Спецоперацію правоохоронці провели напередодні. 

Відео Два тижні у підвалі: правоохоронці вивільнили бізнесмена Сергія Ткаченка і затримали викрадачів

У Києві звільнили викраденого бізнесмена Сергія Ткаченка і затримали п`ятьох викрадачів, які його катували. Спецоперацію правоохоронці провели напередодні. Підприємець зник два тижні тому. Його рідні підозрювали російські спецслужби. Чи підтвердили цю версію у поліції – з`ясовувала ТСН.

Два тижні у підвалі: правоохоронці вивільнили бізнесмена Сергія Ткаченка і затримали викрадачів

 

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader