США передадуть Україні шість військових катерів Mark VI, ще 10 зможе закупити уряд
США передадуть Україні шість військових катерів Mark VI, ще 10 зможе закупити уряд

США передадуть Україні шість військових катерів Mark VI, ще 10 зможе закупити уряд

Сполучені Штати Америки схвалили рішення про продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього обладнання на загальну суму у 600 млн доларів. Нові катери посилять спроможності ВМС ЗСУ в районі Чорного та Азовського морів.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

Шість катерів США готові передати Україні як безпекову допомогу за відповідними американськими програмами. Решту уряд України зможе придбати у США за кошти оборонного бюджету, написав Кулеба.

Mark VI — це сучасні, швидкі та маневрені кораблі, призначені для патрулювання прибережних морських територій. Шість катерів вже готуються для України в рамках безпекової допомоги США за відповідними програмами. Решту Україна зможе придбати у США за кошти оборонного бюджету. 2/3

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) July 18, 2020

Очільник МЗС подякував американським партнерам і підкреслив, що ця підтримка "допоможе Україні розвинути сучасні, взаємосумісні з НАТО Збройні Сили, які здатні ефективно протистояти російській агресії".

Цей важливий крок свідчить про зростаючу довіру між США і Україною. Ця підтримка, разом з реформою сектору безпеки і оборони та оборонної промисловості, допоможе Україні розвинути сучасні, взаємосумісні з НАТО Збройні Сили, які здатні ефективно протистояти російській агресії. 3/3

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) July 18, 2020

У Посольстві України в США написали, що така підтримка США є важливою у наближенні ЗСУ до стандартів НАТО та розбудови війська, здатного ефективно протидіяти російській агресії.

UA/EN #США погодили передачу Україні 16 патрульних катерів #МаркVI та супутнє обладнання до них на загальну суму в 600...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США Субота, 18 липня 2020 р.

Нагадаємо, український флот першим у світіотримає американські патрульні катери Mark VI. "Штати їх планували тільки для себе і, крім як Україні, їх ще нікому навіть не пропонували - це сталося тому, що ми розробили стратегію і поставили цілі - як поетапно розвивати ВМС України", - командувач ВМС України Олексій Неїжпапа.

Источник материала
loader
loader