Вбивство Шеремета: адвокати пропонують Офісу генпрокурора закрити справу проти Дугарь
Вбивство Шеремета: адвокати пропонують Офісу генпрокурора закрити справу проти Дугарь

Вбивство Шеремета: адвокати пропонують Офісу генпрокурора закрити справу проти Дугарь

Захист підозрюваної до причетності у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь запропонували прокурорам закрити проти неї справу.

Про це вони заявили на брифінгу 20 липня.

Адвокати  переконані, що підозра Дугарь сфальсифікована і вона не має відношення до цієї справи. Захисник Микола Ореховський повідомив про клопотання до Офісу генпрокурора про те, щоб звинувачення з Яни Дугарь зняли, закривши провадження.

"Ми подали сьогодні клопотання про закриття кримінального провадження відносно Яни Дугарь  за відсутністю в її діянні складу злочину. Ми детально розписали у клопотанні докази, які підтверджують алібі Яни Дугарь Прокурор має право ще закрити провадження…. Прокуратура має дати за результатами розгляду нашого клопотання постанову, в якій має дати обґрунтування… Ми сподіваємося, що у прокурорів буде сміливості не піддатися тиску з боку керівництва генеральної прокуратури і прийняти процесуальне рішення", - зазначив Ореховський.

Нагадаємо:

  • Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.
  • 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь.
  • Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.
  • 13 липня Апеляційний суд дозволив зняти електронний браслет фігурантці справи вбивства Павла Шеремета Яні Дугарь.

Відео У Києві встановили пам'ятну дошку загиблому журналісту Павлу Шеремету

Сьогодні - чотири роки, як в середмісті столиці вбили Павла Шеремета. Вшанувати пам'ять журналіста нині на перетині столичних вулиць Богдана Хмельницького й Івана Франка зібралися активісти. Саме там вибухнула машина Шеремета в 2016 році. Чи багато людей прийшло і як триває акція - дивіться у прямому включенні.  

У Києві встановили пам'ятну дошку загиблому журналісту Павлу Шеремету
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader