Коронавірус впливає на ріст волосся: пацієнти скаржаться на облисіння
Коронавірус впливає на ріст волосся: пацієнти скаржаться на облисіння

Коронавірус впливає на ріст волосся: пацієнти скаржаться на облисіння

Випадання волосся — це наслідок одного з основних симптомів коронавірусної інфекції, а саме високої температури.
REUTERS
REUTERS

За словами 30-річної Грейс Дадлі, у якої діагностували COVID-19 у березні, вона втратила більшу частину свого волосся. З цієї причини їй, скоріш за все, доведеться носити перуку все життя, повідомляє The Sun.

«Кожен раз, коли я розчісувала волосся, вони випадали у великій кількості. Тепер у мене на голові невеликі залисини, хоча раніше моє волосся були довгим та густим», — розповіла вона.

Медики заявили, що Дадлі була на межі смерті, тому її організм почав блокувати волосяні фолікули, щоб зберегти енергію для важливих функцій, що забезпечують життєдіяльність.

«Побічний ефект, з яким я зіткнулася після коронавірусу, — сильне випадіння волосся. Це одна з найжахливіших речей за все моє життя», — поділилася користувач @heyyrosie аналогічною історією в Twitter.

Засновниця групи підтримки для пацієнтів, які перехворіли COVID-19, Луїза Барнс підкреслила, що понад третина членів групи почали страждати від часткового облисіння, як і вона сама.

Кажуть, що випадіння волосся — це наслідок одного з основних симптомів коронавирусной інфекції, а саме високої температури.

«Будь-яка людина, який стикається з лихоманкою через підвищення температури тіла вище 37,5 градуса, почне втрачати волосся, бо порушується його природний цикл зростання», — пояснив доктор Арагон Джузеппе і додав, що ця проблема має тимчасовий характер.

Як повідомляв раніше УНІАН, китайська векторна вакцина від COVID-19 показала низьку ефективність у літніх людей.Вчені припускають, що для них може знадобитися додаткова вакцинація.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
loader
loader