Біля Аляски зафіксували землетрус
Біля Аляски зафіксували землетрус

Біля Аляски зафіксували землетрус

Біля берегів Аляски (США) стався землетрус магнітудою 7,8. Про це повідомляє Геологічна служба США, передає видання CNN.

Як відомо, землетрус був сфокусований в 98 кілометрах від міста Перрівілл, штат Аляска. Землетрус вважається дрібним, бо він був на глибині близько 10 км.

"Все, що нижче 70 кілометрів, вважається дрібним землетрусом. Це важливо, тому що дрібні землетруси часто завдають найбільшої шкоди порівняно з глибшими, незалежно від сили", - заявила метеоролог CNN Елісон Чинчар. 

В результаті оголосили попередження про цунамі, але пізніше попередження скасували.

Нагадаємо, 3 липня повідомлялося, що два потужні землетруси похитнули Пуерто-Рико.

Відео Шестеро людей загинули під час потужного землетрусу в Мексиці

Зросла кількість жертв потужного землетрусу в Мексиці. Наразі відомо про 6 загиблих під завалами будівель. Влада повідомляє і про поранених. Підземні поштовхи магнітудою 7,4 сколихнули південь та центр країни. Відчули їх і в сусідніх країнах - Гондурасі та Сальвадорі. Утім, найбільше дісталося мексиканському штату Оахака. Там потрощило пів тисячі будинків, зруйнувало кілька шпиталів, де саме лежать хворі на коронавірус. Одразу після землетрусу надзвичайники очікували й на цунамі. Проте попередження про загрозу згодом скасували.  

Шестеро людей загинули під час потужного землетрусу в Мексиці
Источник материала
loader
loader