Звинувачували у вбивстві Захарченка: затримано експрацівника СБУ Байдалу – ЗМІ
Звинувачували у вбивстві Захарченка: затримано експрацівника СБУ Байдалу – ЗМІ

Звинувачували у вбивстві Захарченка: затримано експрацівника СБУ Байдалу – ЗМІ

Служба безпеки України затримала колишнього співробітника контррозвідки з позивним "Швед". Йому повідомили про підозру в незаконному поводженні зі зброєю.

У відповіді на запит видання "РБК-Україна" СБУ підтвердила, що затриманий – Андрій Байдала.

Що відомо про затримання Байдали

  • 8 липня низка ЗМІ повідомили про обшуки в представників Головного управління розвідки Міністерства оборони і затримання колишнього співробітника СБУ.
  • СБУ не повідомила подробиці затримання та обшуків, пославшись на заборону розголошувати дані досудового розслідування.
  • Пізніше в пресцентрі СБУ уточнили, що Байдала був співробітником не СБУ, а "представником іншого правоохоронного органу".


ВІдповідь СБУ на запит журналістів / Документ "РБК-Україна"

Що відомо про вбивство ватажка бойовиків Захарченка

  • 31 серпня 2018 року в центрі окупованого Донецька біля ресторану "Сепар" пролунав вибух, внаслідок якого загинув лідер проросійських бойовиків Олександр Захарченко.
  • У червні 2019 російські ЗМІ поширили інформацію про те, що бойовики так званої "ДНР" назвали організаторами вбивства Захарченка агентів нібито під керівництвом співробітника департаменту контррозвідки СБУ Андрія Байдали.
  • Водночас СБУ оприлюднила записи, відповідно до яких нинішній ватажок так званої "Донецької народної республіки" Денис Пушилін готував відсторонення Олександра Захарченка шляхом "перевороту".
Теги по теме
Новости Украины СБУ Новости политики Эмал Наби
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader