19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві може з'явитися вулиця Джохара Дудаєва
У Києві може з'явитися вулиця Джохара Дудаєва

У Києві може з'явитися вулиця Джохара Дудаєва

У Києві може з'явитися вулиця Джохара Дудаєва. З таким проханням муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов звернувся до мера Києва Віталія Кличка та заступник міського голови - секретаря Київради Володимира Прокопіва.

"Вельмишановні Віталій Кличко і Прокопів Володимир! Зветаємось до вас з питання про перейменування вулиці в Києві на честь Джохара Дудаєва. Закликаємо Вас підтримати таку пропозицію, та проголосувати її у сесійній залі", - написав Ісмагілов.

Муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" зазначив, що на честь Джохара Дудаєва вже названі вулиці і площі у Варшаві, Ризі, Вільнюсі, Стамбулі, Анкарі та інших містах світу.

"Маємо надію, що в рамках декомунізації депутати Київради підтримають ініціативу, і вулиця з його ім'ям з'явиться і в столиці України", - підсумував він.

 

Вельмишановні Віталій Кличко і Прокопів Володимир! Зветаємось до вас з питання про перейменування вулиці в Києві на...

Опубліковано Саідом Ісмагіловим Понеділок, 27 липня 2020 р.

Нагадаємо, 19 лютого 2019 року за результатами громадських обговорень пропонується перейменувати вулицю Проєктну у Шевченківському районі столиці на честь Аміни Окуєвої, а вулицю Іскрівську в Соломэянському районі – на честь Джохара Дудаєва.

Джохар Дудаєв – чеченський військовий і політичний діяч, перший президент Чеченської Республіки Ічкерія, яка в 1990-х роках боролася за незалежність від Росії. Був убитий ракетою, випущеною з російського літака Су-25 у 1996 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом