МОЗ дозволило відкрити дитячі табори у "зеленій" і "жовтій" зонах
МОЗ дозволило відкрити дитячі табори у "зеленій" і "жовтій" зонах

МОЗ дозволило відкрити дитячі табори у "зеленій" і "жовтій" зонах

В Україні від 1 серпня зможуть відновити роботу дитячі табори у деяких карантинних зонах.

Про це під час брифінгу 28 липня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, у зеленій і жовтій занох зможуть відновити роботу дитячі табори. Заборона на роботу закладів залишиться у "чевоній" та "помаранчевій зонах".

Саме ці два райони перебувають у зоні ризику. "Жовту" ще називають буферною, вона попереджувальна. У ній заборорнено відвідувати будинки літніх людей, лікарні, соціальні установи. Найкритичніша ситуація в "червоній", там закривається все, як це було в березні-квітні у всій країні.

Слід зауважити, що МОЗ ділитиме регіони на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону залежно від рівня заповненості ліжок, кількості тестувань на сто тисяч осіб, відсотка виявлення хворих і динаміки захворюваності. Регіон може перейти в іншу зону, якщо п'ять днів поспіль зростає хоча б один із чотирьох показників.

Як повідомлялося, Кабмін подовжити дію адаптивного карантину в Україні через епідемію коронавірусу ще на місяць, до 31 серпня. 

Відео Кабмін подовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня

Адаптивний карантин в Україні триватиме до кінця літа. Уряд подовжив його напередодні до 31 серпня. Сам режим обмежень при цьому змінили. Із 1 серпня визначальною буде не кількість хворих, а динаміка поширення коронавірусу. За допомогою алгоритму регіони за рівнем небезпеки поділять - від зеленого до червоного. При цьому, зауважив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, навіть зелений рівень не означатиме скасування маскового режиму та інших правил епідеміологічної безпеки.

Кабмін подовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня

 

Источник материала
loader
loader