"З вересня можна буде говорити": Стефанішина розповіла, коли ЄС може відкрити кордони для українців
"З вересня можна буде говорити": Стефанішина розповіла, коли ЄС може відкрити кордони для українців

"З вересня можна буде говорити": Стефанішина розповіла, коли ЄС може відкрити кордони для українців

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла, що шансів на відкриття кордонів ЄС цього літа для українців поки мало. На послаблення умов для в'їздуварто сподіватися не раніше осені. 

Про це Стефанішина розповіла в інтерв'ю "Сьогодні". 

"Думаю, з вересня можна буде говорити про більш активний діалог, оскільки весь світ в очікуванні потенційної другої хвилі сплеску коронавірусу. Тому, полегшення очікуються орієнтовно восени", - повідомила віцепрем'єрка.

Вона також зазначила, що не варто називати політику ЄС щодо майже 5-місячного закриття кордонів для українців "дискримінаційним підходом"

"Він не дискримінаційний, бо стосується не лише України. Обмеження, пов’язані з коронавірусом", - сказала вона, додавши, що безвіз для українців нікуди не зникне. 

Триває постійна координація і робота на дипломатичному фронті з ЄС, запевнила Стефанішина. "Але коли мова йде про в'їзд на територію ЄС з третіх країн, рекомендації Єврокомісії дуже жорсткі. Слід сказати, що це не політичне, а суто епідеміологічне питання", - пояснила вона.

Головною умовою для відкриття кордонів для українців є зниження показників захворювання. Як запевняє віцепрем'єрка, різні країни, зокрема країни ЄС, позитивно сприймають факт того, що в Україні один з найнижчих рівнів смертності від коронавірусу. До того ж, Єврокомісія дала рекомендації, за якими кожна країна-член ЄС може приймати рішення окремо.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, за яких умов Євросоюз відкриє кордони для українців. Це станеться, якщо щодня буде виявленоменше ніж 500 нових випадків коронавірусу.

Відео Євросоюз відкрив кордони для громадян 14 країн

Євросоюз відкриває кордони. З 1 липня туди пускатимуть громадян 14 держав, які вважають безпечними й де поширення вірусу мінімальне. От тільки України серед них немає. До списку увійшли африканські країни, такі як Руанда, Туніс, Алжир, Марокко й одна латиноамериканська - Уругвай. Також зможуть в’їжджати до Євросоюзу австралійці, канадці, японці, серби, грузини, тайці та південні корейці. Поки що виїхати до країн ЄС можуть лише ті українці, які мають посвідки на проживання, робочі чи навчальні візи.

Євросоюз відкрив кордони для громадян 14 країн
Источник материала
loader
loader