Затримані вагнерівці були в Білорусі проїздом і запізнилися на рейс, – посол РФ
Затримані вагнерівці були в Білорусі проїздом і запізнилися на рейс, – посол РФ

Затримані вагнерівці були в Білорусі проїздом і запізнилися на рейс, – посол РФ

У посольстві РФ заявляють, що затримані в Білорусі бойовики ПВК "Вагнер" поїхали в санаторій начебто через те, що запізнилися на рейс в третю країну. Підставою для приїзду росіян став "контакт, укладений з однією з комерційних фірм" Білорусі.

Були транзитом і спізнилися на рейс – посол РФ

Російські найманці ПВК "Вагнер", затримані під Мінськом, працювали на білоруську фірму, повідомив Посол Росії в Білорусі Дмитро Мезенцев, пише пресслужба посольства.

У країні вони були лише проїздом, однак спізнилися на літак.

Росіяни, що прибули до санаторію під Мінськом, були змушені це зробити через те, що запізнилися на рейс з аеропорту, прямуючи транзитом до третьої країни,
– сказав Мезенцев.

За словами посла, підставою для приїзду росіян у Білорусь став "контракт, укладений з однією з місцевих комерційних фірм".

Мезенцев зазначив, що вагнерівці можуть бути співробітниками приватного охоронного підприємства, яке має забезпечувати охорону енергетичної інфраструктури та ресурсів за кордоном. Однак цю інформацію ще потрібно перевірити.

Вагнерівці у Білорусі: основне

  • 29 липня в Білорусі затримали понад три десятки іноземних громадян. Вони виявилися бойовиками "Вагнера".
  • Прибули найманці з Росії й жили в санаторії під Мінськом. У Білорусі вважають, що метою російських бойовиків була дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії президента. Зокрема, їх підозрюють у підготовці теракту.
  • Імена багатьох із затриманих вагнерівців є в українській базі "Миротворець". Тобто вони є учасниками війни на Донбасі з боку проросійських сил.
  • РНБО України пропонує домагатися екстрадиції бойовиків групи "Вагнер" в Україну. У СБУ вже підтвердили такі наміри.

Затримання бойовиків "Вагнера" у Білорусі: дивіться відео

 

Теги по теме
Россия Беларусь Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader