Одного із заступників голови НБУ звільнено з посади
Одного із заступників голови НБУ звільнено з посади

Одного із заступників голови НБУ звільнено з посади

Рада Національного банку України 31 липня проголосувала за звільнення Сергія Холода з посади заступника голови НБУ. У відставку він подав за власним бажанням.

Про це інформує пресслужба Нацбанку.

Повідомляється, що Сергій Холод обіймав посаду заступника очільника НБУ від 2018 року і відповідав за діяльність блоку платіжних та розрахункових систем, управлінням системою готівкового обігу.

Наразі на його місце нікого не призначили. Але голова Національного банку Кирило Шевченко сказав, що майбутній очільник цього напряму має покращити показники у сфері впровадження безготівкових розрахунків та оптимізації готівкового обігу в Україні.

До слова, правління Нацбанку є колегіальним органом, воно складається з голови НБУ та п'яти заступників. Після звільнення Холода із складу правління НБУ Смолія залишаться троє осіб - Катерина Рожкова, Роман Борисенко та Дмитро Сологуб.

Нагадаємо, минулого тижня було звільнено заступника голови Національного банку України Олега Чурія. На його місце призначили Юрія Гелетія. Кандидатуру запропонував новопризначений голова НБУ Кирило Шевченко, Рада Нацбанку підтримала нове призначення.

Як відомо, 1 липня уже колишній голова правління Національного банку України Яків Смолій написав заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск", а вже 3 липня Верховна Рада проголосувала за його відставку. 

16 липня Верховна Рада призначила очільником Нацбанку Кирила Шевченка, який досі очолював державний Укргазбанк.  

Відео Новий очільник НБУ Шевченко провів першу пресконференцію

Неконтрольованої інфляції не буде, а українці отримають доступні кредити. Новопризначений очільник НБУ Кирило Шевченко напередодні дав першу пресконференцію і розповів журналістам пріоритети своєї роботи. Серед завдань назвав продовження співпраці з міжнародними фінансовими партнерами, створення умов, щоб бізнес мав змогу отримувати реальні кредити, а люди - гроші на іпотеку. Яким буде курс гривні впродовж наступних місяців, не сказав. Але пообіцяв - неконтрольованої інфляції не буде. Кирила Шевченка на посаду призначили 16-го липня. До цього він працював головою правління державного "Укргазбанку".

Новий очільник НБУ Шевченко провів першу пресконференцію
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader