Вимагали перекладу тексту підозри російською: чому "терористу" не обрали запобіжний захід
Вимагали перекладу тексту підозри російською: чому "терористу" не обрали запобіжний захід

Вимагали перекладу тексту підозри російською: чому "терористу" не обрали запобіжний захід

Печерський районний суд не зміг обрати запобіжний захід для київського нападника, який погрожував підірвати банк у центрі Києва, адже його захист попросив відводу суддів, через те, що чоловік нібито не розумієукраїнської мови. 

Про це йдеться в сюжетіТСН.19:30. 

Сьогодні, 4 серпня, побачити і поспілкуватися із Сухробом Карімовим журналістам вдалося тому, що серед працівників суду виявили хворих на коронавірус. Тому на судове засідання пустили лише сторони у справі, а про його результати розповів журналістам прокурор.

Крім цього, засідання розпочалося із кількагодинним запізннням через велику кількість справ у суді. 

Сам підсудний поводив себе доволі спокійно, як здалося прокурору, адекватно. Однак на зустріч слідству Карімов не йде. Захист нападника так і не встиг озвучити, яку міру запобіжного заходу вимагають. 

Причиною стала відсутність перекладу тексту підозри на російську мову, адже за словами адвоката Карімова, чоловік "розмовляє російською мовою". Однак суддя не задовольнив це клопотання, оскільки Карімов має посвідку на проживання в Україні і повинен розмовляти українською.

Через це захит оголосив відвід. Процес розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу буде продовжений завтра, 5 серпня. 

Кореспондентка ТСН також зустрілася із Наталією Чучупакою, яка була заручницею "терориста". Жінка розповіла, що намагалася тримати себе в руках і допомогти правоохороням з'ясувати, з ким вони мають справу. Зокрема, вона запитувала, яке справжнє ім'я "терориста", також їй вдалося сфотографувати його паспорт. Перемовини з Карімовим велися через вікно і за допомогою мобільного телефону.

"Ввечері близько 23 години я почала усвідомлювати, що було", - розповіла Наталя. Жінка також додала, що збирається поїхати у відпустку, щоб відпочити усього, що трапилося. 

Відео Київський терорист: у Печерському суді чоловіку обирають запобіжний захід

Сьогодні у Печерському суді столиці обирають запобіжний захід для київського терориста. Напередодні в центрі міста чоловік взяв заручників і погрожував підірвати банк навпроти Оперного театру. Майже всіх співробітників евакуювали. Сам на сам із мінером залишилася лише одна з працівниць. Аби озвучити свої вимоги, чоловік покликав до себе журналістів. Просто під час інтерв'ю його затримали спецпризначенці.    

Київський терорист: у Печерському суді чоловіку обирають запобіжний захід
Источник материала
loader
loader