Родини загиблих на Донбасі українських військовослужбовців отримають доплати до пенсій
Родини загиблих на Донбасі українських військовослужбовців отримають доплати до пенсій

Родини загиблих на Донбасі українських військовослужбовців отримають доплати до пенсій

Кабінет міністрів ухвалив рішення про надання адресної допомоги до пенсій членам родин військовослужбовців, зокрема добровольців, які загинули під час участі в АТО/ООС у 2014-2015 роках. Відтепер найменша пенсійна виплата для членів сімей загиблих героїв, де є один непрацездатний, становитиме 7800 грн, якщо двоє непрацездатних - 12 200 грн.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Кабінет міністрів України за наполяганням президента Володимира Зеленського ухвалив рішення про надання адресної допомоги до пенсій членам родин військовослужбовців, зокрема добровольців, які загинули під час участі в АТО/ООС", - йдеться у повідомленні.

Зеленський наголосив, що пенсійне забезпечення родин полеглих учасників АТО/ООС було несправедливим. Існувала різниця у розмірі виплат рідним військовослужбовців, які загинули у 2014-2015 роках, і рідним тих героїв, які полягли пізніше. Президент зазначив, що це рішення поширюватиметься на дев'ять тисяч членів сімей загиблих військовослужбовців.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна зазначила, що Зеленський доручив уряду оперативно вирішити питання пенсійного забезпечення членів сімей військовослужбовців, які загинули в перші роки війни.

"Це саме ті військовослужбовці, які не мали хорошого грошового забезпечення, не було надбавок за вислугу років, військового звання. Власне, у їхніх сім’ях сьогодні пенсії низькі - у півтора-два рази нижчі, ніж нинішні", - зауважила Лазебна.

Вона запевнила, що відтепер найменша пенсійна виплата для членів сімей загиблих героїв, де є один непрацездатний, становитиме 7800 грн, якщо двоє непрацездатних - 12 200 грн, якщо троє - максимальна пенсійна виплата становитиме 17 120 грн.

"Пенсійний фонд проводить зараз перерахунки пенсій, і у вересні родини отримають дві виплати - і за серпень, і за вересень", - додала Лазебна.

Нагадаємо, сьогодні, 5 серпня, Кабінет міністрів виділив 5 млн 586 тис. грн на придбання житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. 

Источник материала
loader
loader