Україна зараз домінує в мінському та нормандському форматі, – Єрмак
Україна зараз домінує в мінському та нормандському форматі, – Єрмак

Україна зараз домінує в мінському та нормандському форматі, – Єрмак

В Офісі Президента сподіваються, що майбутня зустріч лідерів Нормандської четвірки стане дуже важливою для встановлення миру на Донбасі. Там також вважають, що Україна почала домінувати в переговорах у мінському та нормандському форматах.

Глава ОП Андрій Єрмак прогнозує, що зустріч у нормандському форматі дозволить досягнути угоди про наступні кроки. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

За його словами, нині Україна займає домінуючу позицію в переговорах в рамках Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації в Донбасі. На його думку, в разі провалу переговорів "увесь світ побачить, хто в цьому винен і хто не хоче миру".

Єрмак висловив надію, що з приходом Кравчука як глави делегації України в ТКГ переговори проходитимуть енергійніше.

У нього колосальний досвід, він дійсно є метром не лише української, а й міжнародної політики,
– вважає глава ОП.

Дивіться відео заяви Єрмака щодо мінського процесу: 

 

Коли відбудеться зустріч "нормандської четвірки"

  • Зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії мала відбутися у квітні цього року, але пандемія коронавірусу завадила цьому. Зараз Україна активно працює над організацією зустрічі в Берліні найближчим часом.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що головною умовою для проведення саміту є стале припинення вогню на Донбасі. Режим тиші дозволить перейти до виконання інших пунктів, про які домовились у Парижі.
  • Глава МЗС уточнив, що українська активно-наступальна позиція викликає різну реакцію в РФ, але Україна не буде зупинятись. Загалом Україна виступає за збереження нормандського формату і продовження функціонування мінського процесу щодо врегулюванню ситуації на Донбасі.
  • Водночас у Кремлі вважають, що наразі для зустрічі у нормандському форматі нема підстав.


Попередні домовленості у Парижі / Інфографіка 24 каналу

Теги по теме
Новости Украины Новости политики Офис Президента Андрей Ермак Нормандський формат Эмал Наби Минские договоренности
Источник материала
loader
loader