Кабмін змінив умови щодо виїзду з окупованого Криму
Кабмін змінив умови щодо виїзду з окупованого Криму

Кабмін змінив умови щодо виїзду з окупованого Криму

При виїзді з тимчасово окупованого Криму громадянам можна не проходити самоізоляцію у разі отримання негативного результату ПЛР-тесту на коронавірусну хворобу COVID-19. Відповідні зміни вніс Кабінет міністрів України до свого розпорядження від 8 серпня 2020 р. № 979.

Про це у середу, 12 серпня, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Згідно з ними зобов’язання щодо самоізоляції протягом 14 днів припиняється автоматично після закінчення строку самоізоляції, або у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після виїзду з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, обов’язкова самоізоляція не застосовується до абітурієнтів та осіб, які зараховані на навчання до закладів освіти, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія АР Крим та м. Севастополя, з метою вступу (подання документів тощо) до закладів освіти на підконтрольній території України та/або початку навчання (вирішення питань, пов’язаних із початком навчання) у закладах освіти на підконтрольній території України мають право на виїзд з тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополя та на в’їзд до тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополя  самостійно або у супроводі законного представника.

"Тобто, відтепер перетнути КПВВ можуть громадяни України та члени їхніх сімей (без дозволу голови Держприкордонслужби та погодження Мінреінтеграції) за умови дотримання умов самоізоляції протягом 14 днів з використанням електронного сервісу "Дій вдома"", - пояснили у міністерстві.

Проте, знятися достроково з самоізоляції можливо за умови одержання негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19:

  • місце проживання яких зареєстровано на підконтрольній Уряду України території при виїзді з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя;
  • місце проживання яких зареєстровано в Автономній Республіці Крим або м. Севастополі при в’їзді на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя;
  • у разі, якщо перетин здійснюється з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

А також при перетині за наявності гуманітарних підстав.

Нагадаємо, що після рішення Кабміну про обмеження в'їзду і виїзду з окупованого Криму, на адмінмежі виникли черги. Від неділі, 9 серпня, український уряд вирішив обмежити в'їзд та виїзд із півострова, аби не допустити поширення коронавірусу. Так, контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) Чонгар, Чаплинка і Каланчак офіційно призупинили свою роботу.

Відео В окупованому Криму виникли черги через рішення Кабміну про обмеження в'їзду-виїзду

Сотні людей застрягли напередодні на адмінмежі із Кримом. Аби не допустити поширення коронавірусу, відучора уряд обмежив в'їзд та виїзд з анексованого півострова. КПВВ Чонгар, Чаплинка і Каланчак офіційно призупинили роботу. Проте фактично вони працюють - тільки в обмеженому режимі. Зокрема, пропускають тих, хто повертається у місце постійного проживання або ж перетинає кордон з причин гуманітарного характеру. Це - возз'єднання сім’ї або ж похорон рідних. Відкритий шлях для студентів та абітурієнтів. В усіх цих випадках подорожні мають надати необхідні документи.    

В окупованому Криму виникли черги через рішення Кабміну про обмеження в'їзду-виїзду
Источник материала
loader
loader