Старший слідчий ГУНП в Київській області вимагав 5 тис доларів за пом'якшення покарання
Старший слідчий ГУНП в Київській області вимагав 5 тис доларів за пом'якшення покарання

Старший слідчий ГУНП в Київській області вимагав 5 тис доларів за пом'якшення покарання

Правоохоронці затримали старшого слідчого Головного управління Національної поліції у Київській області, який вимагав від підозрюваного 5 тис. доларів хабара за пом’якшення покарання.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

"Поліцейський вимагав від підозрюваного у кримінальному провадженні неправомірну вигоду за звернення із клопотанням щодо обрання йому запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою, та зазначення в обвинувальному акті обставин, що пом’якшують кримінальну відповідальність. За це правоохоронець в лютому 2020 року одержав від громадянина 700 доларів США неправомірної вигоди. Після цього слідчий висунув нову вимогу – 5000 доларів США за "гарантії" сприяння у призначенні судом більш м’якого покарання", - повідомили у прокуратурі, посилаючись на матеріали слідства.

Зазначається, що половину суми підозрюваний мав сплатити наперед, решту – після винесення вироку.

Поліцейського затримали під час одержання 2,5 тис. доларів. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього міністра екології та природокористування Миколу Злочевського.

Відео Нацполіція затримала жінку, яка вимагала у підприємств хабарі за зменшення штрафів

Спіймали на хабарі. Нацполіція затримала жінку, яка вимагала 4 мільйони гривень за вплив на службовців Антимонопольного комітету. Ім'я цієї людини не розголошують. В АМКУ вже заявили: це не їхня співробітниця. За версією слідства, жінка вимагала хабарі у двох підприємств. За це обіцяла посприяти зменшенню штрафів. Їх на підприємства наклав Антимонопольний комітет за порушення законодавства. Жінці загрожує до восьми років за гратами із конфіскацією майна.  

Нацполіція затримала жінку, яка вимагала у підприємств хабарі за зменшення штрафів
Источник материала
loader
loader