"Слуга народу" пройшла б до Ради з 19,5% підтримки, "Голос" з 1,7% - ні: рейтинг партій
"Слуга народу" пройшла б до Ради з 19,5% підтримки, "Голос" з 1,7% - ні: рейтинг партій

"Слуга народу" пройшла б до Ради з 19,5% підтримки, "Голос" з 1,7% - ні: рейтинг партій

Якби вибори доВерховної Радивідбулися наступної неділі, то партію "Слуга народу" підтримали б 19,5%. До слова, на позачергових виборах 21 липня 2019-го вона отримала 43,16%.

Про це свідчать дані опитування Центру "Социс" та Центру Разумкова.

За даними опитування, до парламенту потрапили б п’ять політичних сил. За партію "Опозиційна платформа - За життя" гоотові проголосувати 14% респондентів. Партію "Європейська солідарність" отримала б 13,8% опитаних. 

Інші дві партії отримали менше десяти відсотків: партію "Батьківщина" - 7,9%, а "Сила і честь" - 5%.

Решта партій отримають менше 2%. Лише за "Радикальна партія Олега Ляшка" - 2,1%.

Слід зауважити, що партія "Голос", яка нині у Верховній Раді, прохідний бар'єр не подолала б. Політсилу готові підтримати 1,7% опитаних.

Запитали респондентів і про ставлення до дострокових виборів до парламенту. Повністю підтримують голосування 23% опитаних, а не підтримують 26%. 

Слід зауважити, що опитування Центру "Социс" та Центру Разумкова було проведене у період від 21 до 28 липня. Участь в опитуванні взяли чотири тисячі респондентів віком старше 18 років у всіх регіонах Україні, окрім окупованих територій. Метод збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв’ю "face-to-face" за місцем постійного проживання респондентів.

Як повідомлялося, рейтинг довіри серед національних політиків продовжує очолювати чинний президент Володимир Зеленський, якому довіряють 41%. Утім вже понад половина українців – 53% – йому не довіряють.

Источник материала
Поделиться сюжетом