У Бейруті постраждали пів сотні українців, один чоловік загинув
У Бейруті постраждали пів сотні українців, один чоловік загинув

У Бейруті постраждали пів сотні українців, один чоловік загинув

У Міністерстві закордонних справ розповіли про те, скільки українців постраждали під час руйнівного вибуху у ліванській столиці Бейруті. Виявилося, що каткастрофа зачепила 56 громадян України, один чоловік загинув.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише 24 канал.

На жаль, було встановлено факт загибелі одного громадянина України. Станом на вчора до посольства України в Лівані надійшли звернення від 56 громадян про отримання матеріальної допомоги у зв’язку з руйнуванням помешкань та незначними травмами,
– сказав він.

Допомога українцям в Бейруті

Голова МЗС наголосив, що посольство вже виплатило одноразову грошову допомогу 16 громадянам України. "Ми нікого не залишимо у біді. Будемо всім допомагати в міру наших можливостей", – зазначив Кулеба.

  • Напередодні у Лівані створили "Фонд допомоги потерпілим українцям", перерахувати гроші може кожен охочий. Як це зробити, детальніше – тут.
  • До Громади Українців Лівану вже звернулось більше десятка сімей, які постраждали під час вибухів у Бейруті.
  • 16 родин вже отримали одноразову допомогу власне від держави.

Вибух у Бейруті: головне

  • Ввечері 4 серпня у столиці Лівану Бейруті пролунав потужний вибух надзвичайної сили, який віднесли до чиненайбільший неядерних вибухів у світі
  • Внаслідок вибуху частина міста була зруйнована. Близько 300 тисяч людей втратили домівки, порт, де і стався вибух, зруйнований вщент і квартили довкола нього також.
  • Наразі відомо про 220 загиблих, понад 6 тисяч поранених та 110 людей, що пропали безвісти. Ця кількість щодня зростає.
  • За попередньою інформацією, вибух спричинили 2,7 тисяч тонн аміачної селітри, яку конфіскували 6 років тому у російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна. Однак точні причини ще встановлюють.
Теги по теме
МИД Украины Жертвы пострадавшие Вероника Климска
Источник материала
loader
loader