Вибухи у Берйруті: 56 українців звернулись до МЗС по допомогу
Вибухи у Берйруті: 56 українців звернулись до МЗС по допомогу

Вибухи у Берйруті: 56 українців звернулись до МЗС по допомогу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що після потужного вибуху у порту Бейрута 56 громадян України звернулись до посольства для отримання матеріальної допомоги.

Про це він заявив під час брифінгу.

"Станом на вчора ввечері до посольства України у Лівані надійшло звернення від 56 громадян України про отримання матеріальної допомоги у зв’язку з руйнуванням їхніх помешкань та незначними тілесними ушкодженнями. Посольство вже виплатило одноразову матеріальну допомогу 16 громадянам України", — розповів міністр.

Кулеба запевнив, що МЗС допомагатиме всім "в мірі свої можливостей".

Нагадаємо:

  • 4 серпня у порту ліванської столиці Бейрут прогриміли два потужні вибухи, які утворили над містом грибоподібну хмару. Вибухові хвилі швидко поширилися містом, завдавши шкоди навіть на околицях.
  • Колишній слідчий з вибухівки Департаменту США заявив, що білі спалахи, які видно на відео вибуху, можуть свідчити про те, що вибухів було кілька і, що там, окрім аміачної селітри, могли бути інші вибухонебезпечні предмети.
  • В результаті вибуху загинулищонайменше 170 осіб, ще 120 перебувають у реанімації. Серед загиблих є українець.
  • Понад 300 тисяч людей залишилися без дому, а збитки оцінили в 15 мільярдів доларів.

Відео Ексклюзив ТСН: журналісти допомогли українцям, які постраждали під час вибуху у Бейруті

Українці у Бейруті. Внаслідок катастрофічного вибуху тиждень тому постраждали десятки українських громадян, один загинув. Але є серед постраждалих українців і ті, хто ніколи не потрапить в офіційні статистичні зведення. ТСН знайшла таких людей і навіть спробувала допомогти їм. Дивіться ексклюзив.  

Ексклюзив ТСН: журналісти допомогли українцям, які постраждали під час вибуху у Бейруті
Источник материала
loader
loader