На Маковея прийнято готувати макові пироги. Замість штрудля чи пундиків можна вибрати іспанську випічку.Баскський пиріг вражає маковим заварним кремом. Процес приготування легкий, а результат приємно дивує.Інгредієнти: Борошно - 300 гЦукор - 150 гМасло - 125 гЯйця - 2 штРом - 2 ст. л.Для начинки:Молоко - 400 млБорошно - 40 гЦукор - 30 гВанільний цукор - 1 пакетЦукрова пудра - 40 гРом - 1 ст. л.Мак - 100 гЖовтки - 4 шт.Приготування:Розтерти жовтки з цукровою пудрою і борошном. У каструлі молоко з цукром і ванільним цукром розігріти до кипіння. Молочну масу вилити в жовтки.Перелити назад в каструлю і варити поки крем не загусне. Потім додати ром і охолодити крем, накривши плівкою каструлю.Перемелити мак і додати в крем.Розтерти масло з цукром і ромом. Додати яйце і жовток, добре перемішати масу.Розкачати третину тіста і викласти у форму так, щоб звисали краї. Наповнити форму маковим кремом.Накрити пиріг рештою тіста. Скріпити дві частини.Паличкою проколоти отвори для виходу пари.Поставити в піч на 40 хв. при температурі 160 градусом.Перед нарізкою повністю охолодити.Простий та ефектний тарт з грушеюнікого не залишить байдужим. Його можна смакувати на сніданок або для перекусу в полуденок.У цьому французькому пирогові груша гармонійно поєднується з сиром, збалансовуючи смаки.Також в начинку можна додати пряну зелень: чебрець, розмарин, зелений базилік.