На Маковея готують іспанський пиріг із особливим кремом
На Маковея готують іспанський пиріг із особливим кремом

На Маковея готують іспанський пиріг із особливим кремом

На Маковея прийнято готувати макові пироги. Замість штрудля чи пундиків можна вибрати іспанську випічку.Баскський пиріг вражає маковим заварним кремом. Процес приготування легкий, а результат приємно дивує.Інгредієнти: Борошно - 300 гЦукор - 150 гМасло - 125 гЯйця - 2 штРом - 2 ст. л.Для начинки:Молоко - 400 млБорошно - 40 гЦукор - 30 гВанільний цукор - 1 пакетЦукрова пудра - 40 гРом - 1 ст. л.Мак - 100 гЖовтки - 4 шт.Приготування:Розтерти жовтки з цукровою пудрою і борошном. У каструлі молоко з цукром і ванільним цукром розігріти до кипіння. Молочну масу вилити в жовтки.Перелити назад в каструлю і варити поки крем не загусне. Потім додати ром і охолодити крем, накривши плівкою каструлю.Перемелити мак і додати в крем.Розтерти масло з цукром і ромом. Додати яйце і жовток, добре перемішати масу.Розкачати третину тіста і викласти у форму так, щоб звисали краї. Наповнити форму маковим кремом.Накрити пиріг рештою тіста. Скріпити дві частини.Паличкою проколоти отвори для виходу пари.Поставити в піч на 40 хв. при температурі 160 градусом.Перед нарізкою повністю охолодити.Простий та ефектний тарт з грушеюнікого не залишить байдужим. Його можна смакувати на сніданок або для перекусу в полуденок.У цьому французькому пирогові груша гармонійно поєднується з сиром, збалансовуючи смаки.Також в начинку можна додати пряну зелень: чебрець, розмарин, зелений базилік.

Источник материала
Поделиться сюжетом