Уряд цього року обмежить хасидам відвідування Умані
Уряд цього року обмежить хасидам відвідування Умані

Уряд цього року обмежить хасидам відвідування Умані

Кабінет міністрів підтримав рішення про обмеження на відвідування хасидами Умані під час цьогорічного святкування Рош га-Шана. Їх приїзд очікувався у вересні.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Ініціатива МВС була підтримана Кабінетом міністрів та Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що щороку до Умані приїздить від 30-50 тисяч хасидів з різних країн, які протягом трьох днів святкують та проводять різні релігійні обряди, відвідують святі місця. Такий формат масового заходу під час пандемії створює величезні ризики розповсюдження вірусу не лише для учасників заходу, а і для місцевого населення. 

"Ми заслухали доповіді профільних міністрів в уряді і дійшли висновку, що епідеміологічна ситуація в країні та світі не дає змоги організовувати та проводити масові заходи, тим паче за участю іноземців", - заявив Аваков.

Очільник МВС додав, що аналогічної домовленості Міністерство внутрішніх справ досягло із представниками Української православної церкви та Православної церкви Московського патріархату, які відмовилися від проведення Хресної ходи через пандемію. Тому сподівається на розуміння в цьому питанні і від представників хасидської релігійної спільноти.

Нагадаємо, напередодні Державна комісія з ТЕБ та НС Черкаської області ухвалила рішення про дозвіл приїзду до Умані у вересні 5-10 тисяч хасидів. Натомість Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю виступило проти проведення традиційного паломництва хасидівдо України. 

17 серпня міський голова Умані Олександр Цебрій через дозвіл приїзду прочан-хасидів на святкування юдейського Нового року приїхав під Офіс президента та вимагав зустрічіз президентом Володимиром Зеленським, щоб особисто пояснити небезпеку ситуації. 

Источник материала
loader
loader