Херсонські порти підтримали рішення Чорноморської митниці обмежити в'їзд перевантаженим фурам
Херсонські порти підтримали рішення Чорноморської митниці обмежити в'їзд перевантаженим фурам

Херсонські порти підтримали рішення Чорноморської митниці обмежити в'їзд перевантаженим фурам

Чорноморська митниця за підтримки голови Херсонської ОДА домовилася з власниками портів в області про обмеження перевантаженим фурам в'їжджати на територію портів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив виконувач обов'язків начальника Чорноморської митниці Олександр Щуцький.

За словами Щуцького, це пілотний проєкт, ініційований Чорноморською митницею і запущений поки тільки в Херсонській області. Реалізувати його вдалося завдяки домовленості між губернатором області Юрієм Гусєвим, і інвесторами портів — Шато Хаджішвілі, Володимиром Тіховим і Віктором Соха.

В цілому ж, зазначає він, за два тижні експеримент вже дав результати, з усього потоку машин перевантаження наразі фіксують не більше, ніж у двох-трьох вантажівок. "Обговорюючи з губернатором Херсонської області (Юрієм Гусєвим, — ред.) Цю ситуацію, я запропонував здійснювати ваговий контроль при в'їздах в порти. Адже, куди в сезон збору врожаю їдуть фури? — Саме в порт. В кожному порту вже обладнані вагові комплекси, їх не потрібно закуповувати додатково", — заявив Щуцький.

Він також додає, що власники портів в праві не пускати машини, якщо ті порушують адміністративні або якісь або інші норми, встановлені керівництвом порту. Тому на сьогоднішній день ця ініціатива можлива тільки в кооперації з портами. "Щоб масштабувати проєкт і розширити функції контролю митників потрібно прийняти відповідне розпорядження на рівні уряду. Разом з губернатором області підготовлено та направлено на розгляд до Кабінету Міністрів України відповідний проєкт постанови", — повідомляє керівник Чорноморської митниці.

Щуцький переконаний, якщо не вирішувати питання з недобросовісними перевізниками комплексно — ми зіткнемося з тим, що вже наступної весни разом зі снігом зійде і новий асфальт. "Тому завдання президента вирішити ситуацію з перевантаженням на дорогах — правильне і своєчасне. Тепер важливо, щоб Кабінет міністрів України ухвалив найбільш оптимальне і ефективне рішення", — резюмує в.о. начальника Чорноморської митниці.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський назвав ситуацію з перевантаженням фур неприпустимою. Він закликав терміново організувати роботу по зважуванню вантажівок на дорогах України.

Варто відзначити, що згідно зі статистикою, останні кілька років, майже кожна друга фура, яка їздить українськими автошляхами, перевантажена. Незважаючи на всі вжиті заходи, силовики відзначають високий рівень корупції в Укртрансбезпеці, а на митниці, куди багато хто з фур і слідує, фіксують, що близько 90% машин і продовжують приїжджати перевантаженими.

Як писало ТСН, раніше Щуцький розповів про нові схеми контрабандистів. За його словами, багато контрабандистів почали більш майстерно ухилятися від митних платежів, вказуючи в документах фіктивні компанії або занижену вартість товарів, справжність яких важко перевірити.

Чорноморська митниця об'єднує Херсонське і Миколаївське відділення, 16 листопада 2019 року вона була зареєстрована Мін'юстом, а Щуцького призначили виконувачем обов'язків голови Чорноморської митниці.

Відео На Миколаївщині далекобійник пересипав товар з фури у відра, через штраф за перевіс вантажу

На Миколаївщині далекобійник заїхав на пункт вагового контролю з суттєвим перевищенням норми. Водієві виписали штраф і заборонили їхати далі.  Аби не викидати зайвий вантаж, чоловіку довелося викликати на допомогу товариша й відрами пересипати зерно.

На Миколаївщині далекобійник пересипав товар з фури у відра, через штраф за перевіс вантажу
Источник материала
loader
loader