Кремль не надаватиме Білорусі військову допомогу через протести всередині країни
Кремль не надаватиме Білорусі військову допомогу через протести всередині країни

Кремль не надаватиме Білорусі військову допомогу через протести всередині країни

У Кремлі заявили, що не бачать потреби у наданні владі Білорусі військової допомоги.

Про це повідомляє РБК із посиланням на прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

За його словами, зобов'язання, що прописані в Договорі про колективну безпеку, стосуються випадків, коли на країну – учасницю домовленостей, скоюється напад з-поза меж держави.

"Там, дійсно, зобов'язання передбачені, але зараз нема такої потреби. Власне, білоруське керівництво про це каже", – сказав Пєсков.

Йому поставили питання щодо того, в якій ситуації б така потреба могла виникнути. Проте прессекретар президента РФ назвав гіпотетичні роздуми щодо цього "неприпустимими та неможливими".

"Виходимо з того, що білоруси самі вирішать в рамках правового поля, без втручань ззовні", – додав він.

Відео Протести у Білорусі: яку підтримку надає Путін Лукашенку

У Мінськ прилетів голова російської ФСБ - таке припущення зробили одразу і білоруські, і російські журналісти. За їхніми даними, напередодні ввечері в білоруській столиці сів Ту-214, на якому літає лише керівництво федеральної служби безпеки. Також вчора Лукашенко вже вчетверте за останні дні мав телефонну розмову з Путіним. І після неї оголосив про повне приведення у бойову готовність військ на західних кордонах Білорусі. Про ситуацію у Білорусі більше - у прямому включенні кореспондента Радіо Свобода Валерія Калиновського.

Протести у Білорусі: яку підтримку надає Путін Лукашенку

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 18 серпня, стало відомо про вже четверту розмову між Олександром Лукашенком і Володимиром Путіним про Білорусь за останні чотири дні. Того ж дня Лукашенко прозвітував, що військові підрозділи на білоруських кордонах приведені у повну бойову готовність.

Источник материала
loader
loader