Зеленський залучив до контролю за вантажоперевезеннями СБУ та Нацполіцію
Зеленський залучив до контролю за вантажоперевезеннями СБУ та Нацполіцію

Зеленський залучив до контролю за вантажоперевезеннями СБУ та Нацполіцію

Тимчасово до контролю за вантажоперевезеннями залучили силові структури.
Зеленський заявив про необхідність перезавантаження «Укртрансбезпеки» / Фото УНІАН
Зеленський заявив про необхідність перезавантаження «Укртрансбезпеки» / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання провести перезавантаження «Укртрансбезпеки», а також заявив, що в Україні необхідно впровадити автоматичну систему фіксації вантажів, що перевозяться.

Про це він сказав журналістам під час свого робочого візиту до Запорізької області.

«Мені здається, що тут реформа дуже проста - як тільки людський фактор піде з дороги, все з дорогами буде нормально. Тому поставлено завдання - ввести автоматичну систему перевірки фіксації вантажів. Вона буде. Шість пілотів ми вже зробили біля Києва. В цілому, плани від 50 до 80 таких комплексів закупити найближчим часом і почати встановлювати ці автоматичні комплекси», - сказав він.

СБУ і Нацполіція

Президент зазначив, що вантажні автомобілі розбивають дороги, в тому числі й ті, які зараз ремонтуються, тому тимчасово до контролю за вантажоперевезеннями залучили СБУ і Нацполіцію, оскільки «Укртранбезпека» з цим завданням не справляється. Більш того, Зеленський повідомив, що міністерству інфраструктури поставлено завдання «перезавантажити» дане відомство.

"Ми знаємо проблему: ми будуємо, а «товариші» з «Укртрансбезпеки» руйнують через перевантаженість", - заявив Зеленський

«Ми знаємо проблему: ми будуємо, а «товариші» з «Укртрансбезпеки» руйнують через перевантаженість, тому що не контролюють, особливо зараз, під час сільськогосподарських робіт, перевезення, і ці вантажівки розбивають нові сучасні дороги або ті дороги, які зараз ремонтують. Тому ми й почали спецоперацію. Чесно скажу вам, що довіри до «Укртрансбезпеки» не було. Тому ми об'єднали разом з "Укртрансбезпекою" співробітників Служби безпеки України, представників Національної поліції, щоб всі служби одна одну контролювали», - сказав він.

Відеофіксація порушень

З 1 червня в Україні запрацювали перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Камери встановлено в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Боротьба Зеленського з перевантаженням

  • 23 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників з попередженням щодо штрафів за перевантажені фури.
  • 26 червня 2020 року Зеленський зазначив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах буде стежити Нацполіція і Служба безпеки України.
  • За одну добу, 2 липня, інспектори "Укртрансбезпеки" перевірили 6598 вантажних транспортних засобів та нарахували понад 54 тис. євро плати за перевантаження.
  • 9 липня 2020 в Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників і умови для відпочинку водіїв вантажівок.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олена Коваленко

Источник материала
loader
loader