У Мінську знайшли повішеним одного зі зниклих демонстрантів
У Мінську знайшли повішеним одного зі зниклих демонстрантів

У Мінську знайшли повішеним одного зі зниклих демонстрантів

Це вже четвертий демонстрант, про смерть якого точно відомо.
Кривцов вважався зниклим безвісти / фото Наша нива
Кривцов вважався зниклим безвісти / фото Наша нива

Як повідомляє NEXTA Live, його сильно побите тіло знайшли в петлі в лісопарку на вулиці Парниковій в Мінську.

Водночас Наша нива пише, Микита Кривцов був знайдений мертвим у лісі в Партизанському районі Мінська зі слідами побоїв. Сім'я вже знає про це.

Це вже 4-й демонстрант, про смерть якого точно відомо.

Микиті Кривцову було 28 років. Сім'я шукала його 10 днів. Поліція оголосила його зниклим безвісти. Зв'язок з ним зник 12 серпня, в останній день післявиборчих протестів. Він з Молодечно, його сім'я живе в Жодино.

Протести в Білорусі: хроніка подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його головний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, решту трьох кандидатів підтримали менш як 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, які не згодні з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися сутички із силовиками, розгорілася політична криза.
  • Від Лукашенка вимагають піти у відставку, в містах проходять наймасовіші за пострадянський час акції протесту, робітники ключових промислових підприємств оголосили страйк.
  • З ночі 9 серпня, за даними МВС Білорусі, в різних містах країни було затримано майже 7 тис. учасників акцій. З 13 серпня їх почали випускати з ізоляторів.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 19 серпня лідери країн-членів ЄС домовилися запровадити санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестуючих.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олег Давигора

Источник материала
loader
loader