У Туреччині столичну телевежу та мости через Босфор підсвітили кольорами українського прапора
У Туреччині столичну телевежу та мости через Босфор підсвітили кольорами українського прапора

У Туреччині столичну телевежу та мости через Босфор підсвітили кольорами українського прапора

Увечері понеділка, 24 серпня, в Анкарі телевежу Атакюлє, яка є "символом турецької столиці", підсвітили українськими кольорами.

Про це на своїй сторінці у Twitter розповів Надзвичайний і Повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"Завершили святкування Дня Незалежності в Анкарі в особливому місці спільним виконанням гімну з громадою. Дякуємо турецьким друзям за солідарність і теплі привітання", - написав дипломат.

Водночас Стамбул привітав Україну із Днем Незалежності забарвленими синьо-жовтими кольорами трьома мостами через протоку Босфор -  "Фатіх Султан", "Мехмет Кьопрюсю" та "Йавуз Султан". Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман подякував турецьким друзям за підтримку.

Нагадаємо, у Дубаї найвищий у світі хмарочос "Бурдж-Халіфа" підсвітили кольорами українського прапора.

Сьогодні символ турецької столиці -Атакюлє-забарвлено в кольори українського прапора.Завершили святкування Дня незалежності в Анкарі в особливому місці спільним виконанням гімну з громадою.Дякуємо турецьким друзям за солідарність і теплі привітання. pic.twitter.com/3T6PJD8m8h

— Andrii Sybiha (@andrii_sybiha) August 24, 2020

Стамбул вітає Україну з Днем Незалежності яскраво забарвленими у кольори нашого стягу мостами через Босфор: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü та Yavuz Sultan Selim.

Дякуємо нашим турецьким друзям за підтримку! pic.twitter.com/X2S3SV8U0g

— Oleksandr Gaman (@GamanOleksandr) August 24, 2020

У 29-ту річницю Незалежності України ТСН вирішила розповісти про 29 визначних подій, місць, особистостей, винаходів, якими варто пишатися. Деталі читайте за посиланням.

Відео День Незалежності у регіонах: майже у всіх великих містах України відбулися "марші захисників"

Харків, Одеса, Суми, Тернопіль - майже у всіх великих містах України День Незалежності відзначили "маршами захисників". У Львові велелюдний хід нескорених розпочався на Личаківському цвинтарі. Ветерани війни, волонтери і просто не байдужі містяни вшанували пам'ять полеглих героїв. Потім привітали зі святом поранених бійців, які лікуються у військовому шпиталі. У Запоріжжі марш незалежності очолили рідні загиблих на Сході бійців та ветерани сучасної війни. Всього ж зібралося близько двох тисяч людей, йшли цілими сім'ями. У Дніпрі "марш єдності" зібрав сотні людей. Середмістям вони пронесли величезний український прапор.

День Незалежності у регіонах: майже у всіх великих містах України відбулися "марші захисників"
Источник материала
loader
loader