Карантин в Україні продовжать до 1 листопада
Карантин в Україні продовжать до 1 листопада

Карантин в Україні продовжать до 1 листопада

Уряд хоче ухвалити рішення і продовжити карантин в Україні до 1 листопада 2020 року. Цього разу відтермінують обмеження на цілих два місяці поспіль. Попередній термін завершення карантинних обмежень спливає 31 серпня.

Відповідне рішення Кабміну розглядатиме на засіданні 26 серпня, повідомляє 24 канал. Прем'єр Денис Шмигаль зазначив: карантин і надалі буде у форматі зонування.

Про те, що карантин продовжать до 1 листопада, заявили ще напередодні – 25 серпня. Саме таке рішення ухвалили на нараді в Офісі Президента. На продовження карантину погодився зокрема і Володимир Зеленський

Влада зазначає: кількість нових випадків стрімко росте, ситуацію потрібно тримати на контролі. Водночас кажуть: суворих нововведень, які були наприклад, у квітні – не буде. 

Карантин в Україні: яка ситуація наразі

  • Карантин на всій території України через пандемію коронавірусу запровадили 12 березня.
  • Після цього його вже шість разів переносили: спершу він мав протривати до 3 квітня, згодом його продовжили до 24 квітня, потім до 11 травня, пізніше – до 22 травня, потім до 22 червня, відтак до 31 липня і зрештою – до 31 серпня. 
  • Протягом липня-серпня ситуація із зараження коронавірусом ускладнилася. В Україні декілька днів поспіль вставновлювали рекорди за кількістю нових інфікованих. Так, цифра нових випадків за добу перетнула позначку у дві тисячі.
  • Погіршилася ситуація і з кількість шпиталізованих за добу. Якщо на середину травня кількість госпіталізованих з COVID-19 становила 742 особи за тиждень, то у серпні кількість госпіталізованих становила майже 2000.
  • Від 3 серпня в Україні діє новий тип карантину: уся країна поділена на 4 зони, залежно від епідеміологічної ситуації за чотирма показниками. 


Зони карантину в Україні / Інфографіка 24 каналу

Теги по теме
Новости Украины Коронавирус в Украине Карантин Кабмин Новости политики Вероника Климска
Источник материала
loader
loader