Перший місяць перемир'я на Донбасі: в штабі ООС підбили підсумки
Перший місяць перемир'я на Донбасі: в штабі ООС підбили підсумки

Перший місяць перемир'я на Донбасі: в штабі ООС підбили підсумки

У середу, 26 серпня, завершується перший місяць відколи вступив у силу повний і всеосяжний режим припинення вогню на Донбасі. За цей період часу на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації не фіксувалося.

Внаслідок вогню бойовиків у лавах Об’єднаних сил не має бойових втрат і поранень. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресcлужби штабу ООС.

"Водночас, у смугах відповідальності наших бойових бригад українськими військовослужбовцями були задокументовані поодинокі неприцільні постріли, які носили провокативний характер", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними штабу ООС, за місяць на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння.

Українські військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню.

"Вони продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням та перебувають напоготові надати адекватну відсіч у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю. Ситуація в районі відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях залишається повністю контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил пильно спостерігають за ворогом і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки", - запевнили в штабі ООС.

Нагадаємо, що двоє українських військовослужбовців, які 25 серпня в зоні проведення ООС отримали поранення внаслідок вибуху, підірвалися на протипіхотній міні, яка була закинута бойовиками дистанційним методом.

Відео Бойовики маскуються під прапором США та обстрілюють з гранатометів: новини з передової

В районі окупованої Горлівки чужинці обстріляли позиції українських військових з гранатометів. Під час того обстрілу минулося без втрат серед українців. А от на іншій ділянці фронту, далі на північ, на невідомому вибуховому пристрої підірвалась група наших бійців. У Міноборони твердять: бійці відхилились від маршруту. Один військовий загинув, ще один зазнав поранень. Ну а в Луганській області бойовики намагаються маскуватися під американським прапором. Щоправда, добірна російська лайка ворога все ж таки видає. Більше про війну на Сході України

Бойовики маскуються під прапором США та обстрілюють з гранатометів: новини з передової
Источник материала
loader
loader