Шмигаль сказав, кого з іноземців попри заборону в’їзду, впускатимуть до України
Шмигаль сказав, кого з іноземців попри заборону в’їзду, впускатимуть до України

Шмигаль сказав, кого з іноземців попри заборону в’їзду, впускатимуть до України

Громадяни Білорусі, які відчувають тиск або переслідування у власній країні або хочуть отримати захист, попри заборону в’їзду іноземців до України до 28 вересня, все ж зможуть потрапити до України. Обмеження також не стосуватимуться іноземців, які на території країни навчаються, служать, мають посвідку на постійне та тимчасове проживання. 

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram.

"Громадяни Білорусі, які відчувають тиск або переслідування та потребують додаткового захисту, можуть завжди отримати його в Україні", - написав голова українського уряду.

Шмигаль пояснив, для того, щоб білорусів пропустили прикордонники, їм потрібно прибути до пунктів пропуску та повідомити про бажання отримати прихисток працівників ДПСУ.

Окрім осіб, які потребують захисту, на територію України зможуть в’їхати: іноземці, які тут навчаються чи проходять військову службу, які мають посвідку на постійне та тимчасове проживання в Україні, дипломати та консули.

Крім того, обмеження не стосується:

  • Осіб, які їдуть через Україну транзитом і залишать її протягом двох днів і мають відповідні документи, які підтверджують це.
  • Водіїв автобусів та/або членів екіпажів вантажних Т3 автобусів, суден і проїзних та локомотивних бригад, які здійснюють регулярні перевезення.
  • Діячів культури, які прибувають на запрошення закладу культури разом з однією особою, яка супроводжує кожного з них.
  • Військових інструкторів НАТО та держав-учасниць програми НАТО "Партнерство заради миру", які братимуть участь з підготовки підрозділів ЗСУ або їхатимуть на запрошення Міноборони України.
  • Спортсменів, які прибуватимуть на офіційні змагання та людей, які їх супроводжуватимуть.
  • Осіб, які перевозять гемопоетичні стовбурові клітини для трансплантації.
  • Осіб, які прибувають на лікування до медичних закладів України.

Нагадаємо, 26 серпня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення закрити кордонидля іноземців на 30 днів через збільшення кількості інфікованих коронавірусом. В'їзд буде обмежено від 29 серпня до 28 вересня.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader