19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Партія «Самопоміч» здрейфувала в «Голос»
Партія «Самопоміч» здрейфувала в «Голос»

Партія «Самопоміч» здрейфувала в «Голос»

Політолог Володимир Цибулько переконаний, що партія «За майбутнє» уникає різких рухів у напрямку банкової.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи з’їзд партії «За майбутнє» і перебування на ньому депутата КМДА та голови депутатської групи «Київська команда» Сергія Гусовського, Цибулько відмітив, що це можливість пройти до складу ради

«Справа у тому, що Гусовський дрейфував повільно. Він був основою “Самопомочі” в Києві, а київська “Самопоміч” завжди мала окрему позицію, і в решті-решт вона здрейфувала в партію ”Голос”, Олег Макаров, наприклад, в “Голосі”, депутат ВР. “За майбутнє” - це партія, яка не викликає особливої ідіосинкразії на Банковій. Він не хоче ворогувати з Банковою, але він хоче скористатися можливостями політичної платформи, яка уникає взагалі будь-яких різких формулювань з будь-якого напрямку. Тобто для боротьби за місцевий мандат вона досить така нейтральна і зручна, дає можливість на особистому реноме все-таки витягнути якийсь потрібний осередок до складу ради», - пояснив він.

Політолог також підкреслив, що парті робить ставку на бізнесову основу.

«Мені, здається, що там взагалі ставка робиться на певні регіони, де більш менш потужна бізнесова основа, де є трудові колективи. І вони хочуть скористатися з того, щоб зачепитися за регіональні, за обласні, за міські ради, очевидно», - зазначив він.

Цибулько також пояснив, чого прагнуть кардіохірург Борис Тодуров, а також директор Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини В’ячеслав Камінський.

«Є певне коло осіб, яке боїться приймати яскравий політичний полюс. Вони вважають, що десь серединна лінія іх завжди буде виносити, скажімо так, не віддаляти від влади, це одна з тактик не конфронтувати. Я думаю, що у Дурова є свої образи на попередників. Камінський, очевидно, хоче максимально продовжити своє політичне буття. Тому чи це їх порятує? Я, чесно кажучи, не вірю в успіх цілої політсили, але вірю в успіх деяких осередків її. І це, в принципі, максимум, що можна чекати», - резюмував він.

Источник материала
Поделиться сюжетом