Справа вбивства Шеремета: з фігурантки Юлії Кузьменко зняли електронний браслет
Справа вбивства Шеремета: з фігурантки Юлії Кузьменко зняли електронний браслет

Справа вбивства Шеремета: з фігурантки Юлії Кузьменко зняли електронний браслет

З Юлії Кузьменко, яку підорюють в причетності до вбивства журналіста Павла Шереметазняли електронний браслет згідно з рішенням суду.

Про це повідомив ввечері 26 серпня її адвокат Тарас Безпалий.

За словами правозахисника, представники поліції виконали ухвалу Шевченківського райсуду.

"Представники поліції виконали ухвалу Шевченківського райсуду й зняли з Кузьменко Юлії електронний засіб контролю", – написав він і додав фото, як із Кузьменко знімають електронний браслет.

Друзі, зовсім забув сказати: сьогодні представники поліції виконали ухвалу Шевченківського райсуду й зняли Kiyan Kuzmenko Julia електронний засіб контролю.

Опубліковано Тарасом Безпалим Середа, 26 серпня 2020 р.

Нагадаємо:

  • Після восьми місяців у СІЗО суд відпустив дитячу кардіохірургиню Юлію Кузьменко під домашній арешт.
  • Павла Шеремета вбили в центрі Києва 20 липня 2016 року. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівкуна дні авто, за кермом якого був Шеремет.
  • Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50. 
  • 12 грудня 2019 року Нацполіція заявила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.
  • Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. 
  • Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів, а також Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства. 

Відео Справу про вбивство журналіста Павла Шеремета розглядатиме суд присяжних

Справу про вбивство журналіста Павла Шеремета розглядатиме суд присяжних - таке рішення ухвалив Шевченківський суд столиці напередодні ввечері. Оскільки підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі, то вони мають право на те, щоб їхню справу розглядав суд у складі двох професійних суддів та трьох присяжних. Перше засідання у справі за обвинуваченням Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь призначене на 4 вересня. Також суд продовжив тримання під вартою Андрія Антоненка до 23 жовтня. Юлія Кузьменко та Яна Дугарь залишаться під домашнім арештом. Активісти, які увесь день пікетували будівлю суду, його рішенням були обурені.  

Справу про вбивство журналіста Павла Шеремета розглядатиме суд присяжних
Источник материала
loader
loader