Американські військові заявили про появу підводного човна РФ біля берегів Аляски
Американські військові заявили про появу підводного човна РФ біля берегів Аляски

Американські військові заявили про появу підводного човна РФ біля берегів Аляски

Підводний човен ВМФ Росії зафіксували в міжнародних водах поблизу Аляски. Об'єднане командування аерокосмічної оборони Північної Америки та Північне командування Збройних сил США спостерігають за ним.

Американські військові помітили біля Аляски субмарину РФ

США уважно відстежують кораблі в зоні їхньої відповідальності, які викликають інтерес, зокрема й іноземного флоту. Про це йдеться у твіттері Північного командування Збройних сил США.

Активність Росії на морі відбувається в міжнародних водах, далеко за межами територіальних вод США,
– йдеться у повідомленні.

В американському військовому відомстві додали, що не отримували запити про допомогу від ВМФ РФ або інших моряків в цьому районі. Однак військові США "завжди готові допомогти тим, хто потрапив у біду".

Що про це пишуть російські ЗМІ

Російська субмарина, яка спливла поблизу берегів Аляски, – атомний підводний крейсер (АПККР) "Омськ", пишуть РИА "Новости" з посиланням на джерело в Тихоокеанському флоті. Підводний човен бере участь у навчаннях.

За словами джерела, на його борту жодної позаштатної ситуації немає.

The HQ of @NORADCommand and @USNorthernCmd are closely monitoring the Russian submarine that surfaced near Alaska today. We closely track vessels of interest, including foreign military naval vessels, in our area of responsibility.

— U.S. Northern Command (@USNorthernCmd) August 27, 2020

 

Теги по теме
Россия США Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader